De spiegel van de ziel……

Dat slechts 8% van de wereldbevolking blauwe ogen heeft was iets waar ik me erg over verbaasde toen ik het las. Als ze je worden geslágen, ja, dan zijn het er ongetwijfeld aardig wat meer, maar ik vind dat best weinig: 8%. Ik weet niet hoe procentsgewijs het antropologisch en genetisch allemaal in elkaar steekt op onze aardbol en dat blauwogigen dan niet in de meerderheid zijn lijkt me wel logisch, maar hebben ze dan de grijsblauwen en groenigblauwen ook meegerekend?

Mijn moeder had bruine ogen en mijn oudste broer ook. Mijn twee zussen hebben ze gelukkig nog steeds. De rest van onze tak is blauw van oog. Of daaromtrent. Zelfs de vaders van onze kleinzoons, die dus geen bloedband met ons hebben anders dan door hun kinderen, zijn lichtogig. Wij hebben dus een aardige bijdrage geleverd aan die acht procent.

Maar aan de andere kant: als ik nou ergens niét op gevallen ben bij mijn kloris, dan zijn het z’n blauwe ogen wel. Daar zat het ‘m dus niet in bij ons. Zijn ziel zat gelukkig heel ergens anders……..

2 reacties op “De spiegel van de ziel……

  1. http://www./

    november 14, 2016 at 7:51am

    Nice channel Jon, … Nice channel Jon,let me know if you would like to report on any of my work.Stay safe,John Was this answer helpful?

  2. stephen, most of the cost of nuclear is up front capital; ie, perry in ohio ran near $5 billion in the 80s, with some ohio edison bonds paying as high as 18%, the 2 new nukes in georgia are $15.7B if memory serves; that cost is amortized over the expected life of the plants; hence first energy customers will continue to pay for perry whether it produces power or not…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)