Wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit…..

Toen ik gistermiddag bij de servicebalie van de C1000 stond om wat bloemen af te rekenen, stonden daar twee dames, die planten kwamen terugbrengen omdat ze bezig waren dood te gaan. Nee, die plánten. Ze waren een week geleden gekocht en om nu al aan stervensbegeleiding te moeten beginnen vonden de vrouwen wat snel. En daar hadden ze gelijk in natuurlijk. Een plant hoort langer dan een week mee te gaan.

De onderhandelingen duurden nogal lang, maar vanwege het imago van C1000, dat de laatste tijd toch al zo onder druk staat en dat de medewerkster niet nog meer wilde schaden werden de planten, na overleg met ’n hoger in de rangorde staande medewerker, teruggenomen en de dames kregen hun geld terug.

Weet je dat ik niet zou dúrven om ‘levende have’ terug te brengen? Afgezien van het feit of ik het bonnetje bewaard zou hebben, zoals die dames wel gedaan hadden. Om te beginnen zou ik er van uit zijn gegaan dat ik zélf wel iets verkeerd gedaan zou hebben met die plantjes. Stom misschien, maar dat denk ik dan. Te veel water of te weinig, te warm neergezet of juist te weinig zon, te donker of te licht, wat kan er niet allemaal mis gaan met ’n plant?

Je hebt ook wel es iets in de tuin dat niet ‘aanslaat’.Ook dan reclameer ik niet. Want dan ben je ook nog eens afhankelijk van factoren waar je geen of minder controle over hebt. Het heeft veel geregend of er komt juist een hittegolfje langs of, dat kan ook, je hebt ’n heel andere grondsoort in je tuin als de kweker en die kan er bijvoorbeeld ook niks aan doen dat jij geen groene vingers hebt. Kopersrisico, hij heeft z’n best gedaan.

Ja, als je ineens (hoezo ineens?) een huiskamer vol witte konijnen hebt, zoals die familie in dat reclamefilmpje van schadeverzekeraar Das, terwijl de Jiskefet-achtige dierenhandelaar je verzekerd had, dat het écht mannetjes waren, die twee konijntjes die je bij ‘m kocht, tja dan kun je je beklag doen. Konijnen kunnen er wat van. Die hebben geen gay-parade. Maar bij plantjes……..

1 reactie op “Wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)