Leuk en makkelijk…..

Kijk, dat de belastingdienst niet uitblinkt in digitale efficiëntie, daar hebben wij persoonlijk nog nooit last van gehad. Maar wij zijn dus ook geen moeilijke klanten, want ons financiële leven is nogal overzichtelijk. Helaas, zou ik willen zeggen. Een leuke boost in ons saldo, daar zou ik op zich niet tegen zijn. Er zijn bedrijven en mensen, waar de belastingdienst meer moeite mee heeft.

Zo las ik dat iemand, die al 25 jaar geleden is overleden, een paar honderd euro terugkreeg van de belasting. Dat is niet verkeerd, maar zijn weduwe vond het toch een pijnlijke vergissing én verbaasde zich erover, dat naam en sofinummer, dat tegenwoordig dan burgerservicenummer heet, van haar man nog steeds in de annalen voorkomt en gebruikt wordt. En zoiets schijnt vaker voor te komen.

Er reageerde een vrouw op dat bericht die al verschillende malen had geprobeerd de naam van haar overleden schoonvader uit de database te krijgen. Dat was tot drie maal toe niet gelukt. Toen belde ze de belastingdienst om te vertellen waar haar schoonvader tegenwoordig huisde. De mevrouw aan de telefoon verleende alle medewerking en voerde de adreswijziging meteen maar even in op haar computer.

De schoondochter noemde naam, servicenummer, straat, postcode en het nummer van het vak waar de urn zich bevond in het columbarium. De belastingdame typte vrolijk mee, totdat de belster aan de naam van de begraafplaats kwam. Toen was ze sprakeloos. Het is een rigoureuze methode, maar ik weet zeker dat het geholpen heeft. Leuker kon de schoondochter het niet maken…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)