Wij hebben een occulte super…..!

Bij de uitgang van de C-1000 supermarkt stond van de week alweer een hele groep kinderen. “Mevrouw, hebt u dungans?”, vroegen ze me. Ik zei “nee”, ten eerste omdat ik geen idee had wat dat waren en ten tweede omdat ik ’n gloeiende hekel heb aan dat gebedel. Bij een vorige actie moesten ze zelfs dranghekken huren om die kinderen in toom te houden.

Het beste bewijs van het nutteloze van déze zogenaamd leuke, verkoopstimulerende actie hoorde ik ’n paar dagen later bij ’n kassa. Een meisje van een jaar of zeven vroeg aan de caissière: “Wat kan ik eigenlijk doén met die dingen?”. Die trok haar wenkbrauwen op en zei: “Ik zou ’t niet weten!” en wendde zich tot een collega, die het ook niet wist. “Je kunt er mee spelen, denk ik”, zei ze toen maar. Hij is dus intern ook nog eens goed voorbereid, die actie.

Ik las, dat er veel ongerustheid is vanuit christelijke hoek. Het zou om occulte, duivelse monsters en demonen gaan, die de kinderen ongetwijfeld onrustige nachten
zouden bezorgen en het was in ieder geval slecht voor ze. Nou kunnen kinderen tegenwoordig wel tegen ’n stootje, hoor. Moet ook wel, want ze zien en horen ook wat er dagelijks om ons heen gebeurt. Ook niet goed voor een tere kinderziel.

Maar op de doosjes van bijvoorbeeld de Harry Potter-films, waar volgens mij toch ook aardig wat suspense in zit en dat is dan nog bedácht, staat dat ze geschikt zijn voor kinderen vanaf 12 jaar. Nou, veel van de ons bekende koters hebben die leeftijd nog niet, maar ze hebben ze gezien, hoor, of anders met rode oortjes het boek gelezen. Ik neem aan, dat hun ouders e.e.a. ook wel in kunnen schatten.

Maar de C1000 moet gewoon de flauwekul achterwege laten, dat scheelt onbegrip. Was toch ooit hun slogan? “Geen fratsen, dat scheelt”. Dat wil ik dan wel weer es meemaken……..

3 reacties op “Wij hebben een occulte super…..!

  1. Micheline

    september 18, 2010 at 9:19pm

    Bij ons in het dorp hebben ze naast de Dungans ook de voetbalplaatjes van de lokale voetbalclub (waarin de jongste speelt) dus nu moet ik wel naar de C1000…

  2. els

    september 19, 2010 at 2:22am

    Als het om de lokale voetbalclub gaat, waar je zoon in speelt, dan ga je natúúrlijk naar de C1000! Zijn het plaatjes waar de lokale spelers op staan?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)