Terug van even weggeweest…..

Dat er weinig te beleven was op Elswhere.org deze week was te verklaren door het feit, dat we een midweekje weg waren. En ja, natuurlijk zijn er dan manieren om je weblog tóch bij te houden, maar er zijn tijden, dat ’t even niet uitkomt omdat je wat anders te doen hebt. We waren met de bijna complete familie op een Roompotpark. “De Katjeskelder” in Oosterhout.

Dat ligt in een deel van Brabant, dat ik eigenlijk alleen maar kende, doordat de zoon van Casaspider voetbalt bij FC Rijen. Zijn vader gaat altijd trouw met ‘m mee naar de wedstrijden en doet daarvan uitgebreid verslag, compleet met foto’s van spelers, supporters, spannende spelmomenten, de diverse clubs en hun locaties (waar soms ook het spel van aantrekkelijke hockeymeisjes te zien is), zodat veel namen van dorpjes waar we doorheen zijn gereden me best bekend voorkwamen! Bovendien ligt “De Katjeskelder”op een terrein waar, als je het park oprijdt, een groot gebouw van Brabant Water staat. In het bos waar we wandelden stond een bord waarop we ‘welkom waren in het waterwingebied van Brabant Water’. En daar werkt Casaspider ook nog es.

We deden de boodschappen niet (allemaal) in de parkwinkel, maar ook in Breda en Oosterhout. Breda is een leuke stad. Gezellig ook, ondanks het niet zo mooie weer. Ook zijn we ’n middag naar Antwerpen geweest. We zijn er zo vaak langs gereden ‘op weg ergens heen’. Dat is eigenlijk het lot van België: je rijdt er doorheen. Maar nu zijn we dan echt Antwerpen in geweest. Het is een mooie stad. We hadden veel regen, maar er is veel overdekt, dan word je wel weer droog. Lawaaiige studenten, die aan het ontgroenen waren. Ze zagen er belachelijk uit en dat moest ook. Groen rechts. Mooie winkelcentra daar met veel barok, marmer en nepgoud. Maar Oosterhout zelf heeft ook een mooi winkelgebied, zeg! Dat vonden we verrassend, het deed buitenlands aan. Nou ja, het is ook het zuiden, hè, toch wat joyeuzer.

Die paar dagen Katjeskelder waren maar zó om. Terwijl we ook nog ’n jarig kleinkind hadden! Joost werd acht jaar. Ze worden groot, al die kleinzonen van ons! Omdat onze zoon, die nog groter is en daarom een bedrijf heeft, naar huis moest en ’s morgens al vroeg thuis moest zijn vanwege een koerier die iets kwam afleveren, reden wij ’s nachts alvast naar Apeldoorn over een vrijwel lege snelweg, met zo hier en daar stukken éénbaans omdat er in die nachtelijke uren geasfalteerd moest worden. Dat scheelde veel fileleed overdag. En daardoor lag ik vannacht alweer in mijn eigen bed en hebben ze me vanmorgen lekker laten uitslapen. Geweldig! Net als Brabant, want de nachten waren weer lang, deze week. Of liever gezegd, de dagen lang en de nachten kort…….

3 reacties op “Terug van even weggeweest…..

 1. CasaSpider

  oktober 23, 2010 at 9:06pm

  Nou Els, ik ben blij dat je de weg een beetje hebt weten te vinden dankzij mijn voetbalverslagen… 😉
  Misschien dat wij nog wel eens in de buurt van Apeldoorn vakantie komen vieren. O ja, er staat alweer een nieuw voetbalverslag online.

 2. n.vrouwe

  oktober 27, 2010 at 6:08pm

  Dag buurvrouw,
  Jullie stonden FF te praten, maar wie is jullie tuinman? Ik heb alle prijzen gehad.
  Alvast mijn dank.
  groeten Nico 647

 3. els

  oktober 28, 2010 at 1:13am

  Dag buurman,
  Als ik je emailadres had gehad had ik even gemaild, maar nu dan maar even zo: het bedrijf van onze tuinman heet “De Tuinzorg” en z’n telefoonnummer is
  06 12758221. De man zelf heet Prijs.En wij vinden ‘m dan ook een lot uit de loterij!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)