Te goeder trouw……

Mijn echtgenoot is geen ‘pakkenman’. ’t Komt er niet zo van, want een gelegenheid om een pak te (moeten) dragen is er niet zo vaak. Natuurlijk hééft ie wel een pak, maar dat hangt eigenlijk maar te hangen in de kast. Als ’t niet hoeft, liever niet. Dat is het motto.

Maar vandaag waren onze buren maar liefst zestig jaar getrouwd en dat vierden ze met een feestelijke receptie en ’n voortreffelijk koud/warm buffet op een oergezellige locatie in Beekbergen. En omdat wij van die zestig jaar al vijfentwintig jaar naast ze wonen en uitgenodigd waren, vond vader (of eigenlijk moeder, hoor!) dat ’t wel weer eens mocht, dat pak. Dat ie dan van alles vindt in zijn zakken is een aardige bijkomstigheid.

Toen we van huis gingen was het al aan ’t sneeuwen en was het vanwege het spitsuur ook nog eens hartstikke druk. Ik was, ook heel slim als je ’n bruidspaar gaat feliciteren, het envelopje, dat op de uitnodigingskaart stond afgebeeld als ‘cadeautip’ bij het weggaan vergeten en dat lag nog thuis op de kast. Ik vond dat erg stom, maar de buurvrouw vond het wel vermakelijk en omdat het handige van buren is dat ze naast je wonen, komt dat morgen natuurlijk helemaal goed. Er waren trouwens nog meer buren uitgenodigd en dan is het leuk om elkaar eens wat langer te spreken dan als je staat te vernikkelen op de parkeerplaats en dan tenslotte maar naar binnen gaat.

Het 3-gangenbuffet was heerlijk en goed verzorgd. Als je iets te vieren hebt en je bent in de buurt dan beveel ik hierbij van harte “Het Ei van Columbus” te Beekbergen aan. Het is er oergezellig. (Ik heb geen aandelen.) Toen we weer naar huis gingen was het kerstplaatje buiten compleet met al die sneeuw. Romantico.En onze buurtjes mogen er wat mij betreft 20 jaar aan vastknopen. Dan is die zestig een mooi begin…….

* Zo! Er knalt net bijna een auto tegen onze voordeur! Slippertje in de sneeuw. Er staat een bord met verwijzing naar de huisnummers voor ons paadje. Dus dank aan de paal. Die nu wel deemoedig gebogen in onze kamperfoelie hangt. De automobilist reed hard weg, maar we hébben z’n nummer en de politie nu ook……….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)