Belastingvrij……..

De Belastingdienst hier in Apeldoorn is gehuisvest in een mooi gebouw met een verdiepte binnentuin. Vorige week zat daar plotseling een vos. Hij is daar terecht gekomen via een muurtje, waar hij waarschijnlijk overheen is gewandeld en vanaf is gesprongen of gevallen. Maar dat weten ze niet zeker, want de belastingdienst schijnt alleen overdag te werken en toen hebben ze ‘m pas ontdekt.

Nou valt er niet veel te halen bij de belastingdienst, eigenlijk alleen maar te brengen dus die vos had honger. De medewerkers hadden hem ondertussen heel origineel Lowieke genoemd en dat is slim, want dan weet iedereen meteen over wie je het hebt. Ik neem aan dat er bij de dienst niemand zo heet, zodat er geen verwarring kan ontstaan.

Een boswachter heeft geprobeerd om het dier te vangen, maar dat ging nog niet zo eenvoudig, want de belastingmensen vonden ‘m zielig en die voerden hem. Met schnitzels en zo. Daar moesten ze van die boswachter stante pede mee ophouden, want anders zou het beest zijn kosthuis te comfortabel gaan vinden en niet meer weg willen. Dat deden ze dus.

Er werd een kooi neergezet met lokvoer. De vos haalde dat er uit en liet de kooi voor wat die was. Spreekwoordelijk slim dus. Maar de boswachter is dat ook en stelde de kooi wat beter af en toen lukte het wel. Hij werd, met dekens om de kooi zodat de autorit hem niet te veel zou verontrusten, vervoerd naar park Berg en Bos en vrijgelaten op een bosweide. Ze denken, dat hij daar ook vandaan gekomen is.

De boswachter vertelde dat er te weinig muizen zijn en dat Lowieke daarom op zoek was gegaan naar voedsel. En er zijn ook al te weinig eikels voor de wilde zwijnen, zeggen ze. We hebben die klimaatverandering al en nou de voedselketen weer….Waar moet dat heen, waar moet dat heen? De belastingdienst dan maar……….?

2 reacties op “Belastingvrij……..

  1. Neneh

    december 14, 2010 at 9:14am

    Er komen steeds meer dieren die op zoek gaan naar voedsel en volgens mij groeien eiken niet zo hard als de wilde zwijnen dus ergens in die keten kan maar zo een probleem ontstaan. Maar of dat nu zo erg is? De sterke overleefd het wel, desnoods met schnitzels 🙂

  2. Cor

    december 15, 2010 at 4:52pm

    Te weinig eikels voor de wilde zwijnen? Dan worden ze straks ook verwacht bij de Belastingdienst. Lowieke zal ze vertellen: die eikels voerden me schnitzels…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)