Kuddegedrag……

Het oude papier wordt hier in de buurt, gratis nog wel, opgehaald op de derde maandag van de maand. En dat is deze keer 20 december. Het verbaasde ons gisteren dan ook, dat er heel veel blauwe bakken langs de weg stonden op onze parkeerplaats. We waren bang dat we een krantenberichtje gemist hadden of zo, dus zetten we de onze er gauw naast, want ze waren nog niet geleegd.

Maar vandaag staan ze er nóg! We hebben allemaal ’n boekje van Circulus, de dienst die hier in Apeldoorn de afvalstromen regelt, in de bus gekregen met een keurige kalender erin met de data en de kleur van de bakken, die ze die bepaalde dag legen. Iemand moet zich dus vergist hebben, niet in z’n boekje hebben gekeken en z’n blauwe bak een week te vroeg hebben buitengezet. En dat dan zoveel mensen, ja, wij dus ook voor de zekerheid, zich daarbij aansluiten is toch opmerkelijk. Je zou meer gebruik moeten maken van dat fenomeen.

We hebben de bak maar weer binnengehaald, want het is toch een vorm van kuddegedrag zoiets. “We zijn lemmingen”, zei mijn zoon. Die staan er volgens Wikipedia om bekend, dat ze hun groep volgen zonder te kijken wat de gevolgen zijn. Het is eigenlijk net zo iets als dat iemand midden in een drukke straat naar boven gaat staan kijken. Binnen de kortste keren is ie dan omringd door volk dat óók omhoog kijkt. Raar toch……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)