De oversteek……

In de krant stond dat men zich zorgen maakt, omdat zebrapaden in het donker niet goed zichtbaar zijn. Vooral in de wintermaanden, als de duisternis vroeg invalt, zou dat gevaar opleveren voor mensen die graag zonder persoonlijke schade naar de overkant willen. En dat, vanwege bestuurders van gemotoriseerde voertuigen die dat dan niet in de gaten hebben. Dat gevaar lijkt me in de zomer net zo groot, maar dan is het aantal uren waarin je platgereden kunt worden wat minder.

Men wil nu wat extra borden als waarschuwingen langs de weg gaan zetten. Maar er stáán al zoveel borden langs de weg! Borden waar mensen zich ook weinig van aantrekken. Je went eraan dat ze d’r staan. ’n Bord meer of minder maakt letterlijk niet uit. Het lukt je toch niet om ze in één blik allemaal te lezen.

Wat mij een goed alternatief lijkt voor alwéér ’n bord erbij en waarvan ik eigenlijk nooit heb begrepen waarom ze uit het straatbeeld zijn verdwenen: de knipperbol! Het kan toch niet alleen maar zijn om de kleur oranje. Al heeft die kleur, met name de laatste tijd, wel ’n beetje veel nadruk gekregen. Ik vond ze nuttig, omdat ze opvallend en duidelijk waren. ” Dáár steken mensen over.” En doe je dat als voetganger heel eigenwijs niet of kijk je zelf niet uit, ja dan moet je als platgeredene niet zaniken……..

5 reacties op “De oversteek……

 1. Janni

  december 4, 2010 at 4:04pm

  Wat een rar woord eigenlijk “Knipperbol”. Beetje ouderwets op een of andere manier, vind je niet?

 2. Jenni

  december 4, 2010 at 4:05pm

  Rar is ook een beetje ouderwets woord. Tegenwoordig noemen we dat meestal “Raar”

 3. Jenni

  december 4, 2010 at 4:07pm

  En ik heet ook gewoon 2x Jenni en niet 1x Janni….volgens mij ben ik een beetje moe….Sorry voor deze vervuiling van je weblog
  🙁

 4. els

  december 5, 2010 at 12:15pm

  Ach, het staat wel leuk: 3 reacties. Dat het door een rar moeiig iemand komt, die bovendien een andere naam wil, valt in eerste instantie niet op, hoor!Echte vervuiling van een weblog is héél iets anders….

 5. Jenni

  december 5, 2010 at 12:34pm

  Ach, jongste zoon is bezig met typles en ik heb daardoor allemaal gekleurde stickertjes op mijn toetsenbord en dat typt af en toe wat lastig (vooral als je wat moe bent dus 🙂
  Ben blij dat de vervuiling meevalt 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)