Het regent nog steeds daar……

*****’k Had net een mailtje van mijn zus uit Queensland. Ze schreef op mijn vraag of de regen al ophoudt: “Nee, de regen komt nog steeds met bakken uit de lucht. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. In Maroochydore (waar ik eerst woonde) zijn de straten ondergelopen en als ik hier naar buiten kijk, zie ik het water ook voorbij stromen, maar het kan nog weg via de drains. Towoomba (ligt iets meer landinwaarts) had werkelijk een inlandse tsunami. Verschrikkelijk. Tot nu toe zijn er 8 doden, waaronder 4 kinderen en 72 mensen worden vermist. Verwacht wordt dat het aantal doden zal stijgen, want veel auto’s zijn onder water en waarschijnlijk vinden ze daarin ook mensen. De ‘tsunami’ kwam heel onverwacht. Op dit moment loopt Brisbane onder. (Uur hiervandaan). Wij liggen niet laag, maar Towoomba ook niet. Gympie, hier dichtbij ligt ook onder water en er wordt nog veel meer regen verwacht! Heel triest allemaal.”

Tot zover mijn zus, die me ook nog bedankte voor mijn medeleven. Ze zou me op de hoogte houden over de ontwikkelingen. Volgens het nieuws ligt Towoomba in een dal en kwam het daardoor dat ze zo plotseling onder water kwamen. Dus of zus het mis heeft of het ANP, het doet er eigenlijk niet toe. Ze denkt zelf hoog te zitten en hopelijk is dat ook zo en vergist ze zich niet. Het is wel bar en boos daar en rustig slapen zal er wel niet inzitten, maar we hopen er maar het beste van. Internet werkt nog en de smartfoons vliegen de winkel uit daar. Profiteert er tenminste nog iemand van de situatie. Zomer in AustraliĆ«, ’n lachertje………..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)