Vaatwerk…….

Er waart zeker ’n kwaaie geest door ons huis. En ik ben ’t niet. Nu is het onze vaatwasser weer die van een deskundige (een die er trouwens géén commercieel belang bij heeft om zoiets te verklaren, waarvan je elke andere ‘deskundige’ wellicht zou kunnen verdenken!) het oordeel “niet meer te repareren” kreeg. Het zit ‘m in de motor en een reparatie daarvan zou veel duurder worden dan een nieuwe afwasmachine. Deze gaat ook alweer erg lang mee dus daar zijn we ons nu op aan het oriënteren. En daar hebben we geen vliegende haast mee.

Want oh, oh, oh, wat ís het gezellig, zo samen afwassen! Ik was af en hij droogt en onderwijl keuvelen we. Niet, dat we dat op andere momenten niet doen, hoor, maar nu dan wat extra. Ons afwasje stelt trouwens ook niks meer voor. Dat was vroeger, toen iedereen nog thuis woonde, wel anders. Een aanrecht vol, waar je toch gauw ruim ’n half uur aan bezig was.

En wat was nou ’n half uur? Denk ik nu. Maar tóen was dat elke dag een klus waar je tegenaan hikte. Wat was ik blij met m’n eerste vaatwasser! En ook nu nog ben ik blij als ik de vuile boel er in kan zetten en de keuken weer snel is opgeruimd, dus missen wil ik hem niet. Gemak dient dit mens.

Maar zoals gezegd: we hebben geen haast. Ik moet alleen niet vergeten op tijd een flesje afwasmiddel aan te schaffen. Want ik koop haast nooit Dreft. Een afwasborstel had ik nog………

3 reacties op “Vaatwerk…….

 1. Gijs

  februari 3, 2011 at 4:41pm

  Het is inderdaad een klusje dat je net zo leuk of vervelend kunt maken als je zelf wil 🙂

 2. CasaSpider

  februari 3, 2011 at 8:23pm

  Wij doen het ook nog steeds ouderwets met de hand. Het heeft ook een opvoedkundig aspect voor de kinderen. Luchiano (013) had er eerst een hekel aan, maar doet het tegenwoordig zonder morren. En we hebben er inderdaad ook nog eens boeiende gesprekken bij.

 3. Sandra

  februari 4, 2011 at 4:58pm

  Volgens de reclame hoef je Dreft ook bijna nooit te kopen toch?
  Hier is afwassen een typisch vakantieklusje, thuis ben ik heel blij met mijn machine, áls we er op vakantie al 1 ter beschikking hebben, gebruiken we hem zelden.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)