Apeldoorn weet te versieren, hoor!……

Om onze blijdschap te tonen, dat het gelukt is om het Wereldkampioenschap Baanwielrennen binnen onze stadsmuren (die we niet hebben, hoor, dat is maar bij wijze van spreken….) te krijgen, heeft de gemeente door de stad heen overal gekleurde fietsen in lantaarnpalen laten hijsen. Zo’n 200 stuks. Je moet het even weten, want ze hangen nogal hoog, maar dan valt het wel op. Die fietsen kwamen als ‘niet afgehaald’ uit de politiekelder. Het zijn dus allemaal hele gewone modelletjes, alleen nu wel oranje, blauw, geel, rood en zo. Als je nog op zoek was naar je vehikel is ie nu totaal onherkenbaar. Vergeet ‘m dus maar.

Het WK is vandaag officieel begonnen. In het Omnisportcentrum waar de wereldtop zich bevindt. Van het baanwielrennen dan. Eddy Merckx was er trouwens ook en Sven Kramer. Ik noem maar een paar beroemdheden. Nou, leuk toch? Apeldoorn in the picture. Met fietsen op hóóg niveau. De prestaties zullen dat ongetwijfeld ook zijn.

Hoewel het Omnisportcentrum op hooguit ’n kilometer afstand ligt van ons huis, zien we het allemaal wel op de televisie. De wereld is klein……..

1 reactie op “Apeldoorn weet te versieren, hoor!……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)