Prinsdom…..

‘k Ben de hemel (en uiteraard mijn ouders vanwege de keuze van hun kerkelijke richting, waar wat mij betreft niet veel meer van over is) zeer dankbaar dat ik geen carnaval hoef te vieren. Hoewel ik een gezellig feestje niet zal afslaan is dat omdat ik carnaval niet begrijp. Dat het met nog even de bloemen buiten zetten, voordat je zo’n week of wat de vastentijd ingaat, te maken heeft, vroeger was dat tenminste zo, dat weet ik wel. Maar dat mensen zich raar gaan verkleden om niet herkend te worden, tenminste ik denk dat het daarom is, dat snap ik niet zo.

Ze willen even iemand anders zijn om hun eigenste zelf te vergeten en zich ‘klem’ te drinken, iets, dat ze anders natuurlijk nóóit doen! Ze weten even niet meer hoe ze heten, waar ze wonen en wie degene was, die hen thuisgebracht heeft, omdat die dat allemaal gelukkig nog wel wist. Mij lijkt dat een hele vervelende toestand, maar alaaf, dat geldt niet voor iedereen. Die vinden dat leuk.

Ik zag foto’s van de optocht in Apeldoorn, want hier in Knienenburg doen ze d’r ook aan. Het zag er best gezellig uit, zolang ik er maar niet tussen hoef. Gelukkig was het zaterdag droog en aardig zonnig. Want verklede kleine kindertjes in buggy’s, die zitten te vernikkelen van de kou, dát vind ik toch zo zielig! In de optocht kwam het thema “De koek is op” voor, oftewel de Apeldoornse schatkist is leeg. Dat wist iedereen al met al die tegenvallers waarover je leest in de krant. Maar volwassen verklede mannen kunnen er dus ook grapjes mee maken en dat is natuurlijk mooi voor ze.

We hadden ook een Apeldoornse stadsprins, las ik. Prins Anthony heet ie, een vlotte moderne naam. Maar wat ik wel gek vond was, dat ze ‘m van de trein moesten halen, want hij woont in Amersfoort! Dat noem ik geen stadsprins. Dat is een carnaval-allochtoon.

Maar de prinsessenjurk van Diana (4) vind ik natuurlijk prachtig!……..

1 reactie op “Prinsdom…..

  1. jan

    maart 7, 2011 at 6:28am

    Ik denk er net zo over als jij. Wonend in het centrum van Den Bosch sla ik mij manmoedig door deze periode heen. Ieder z’n meug, maar mij zit het niet in het bloed.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)