Weet je nog…..?

Vanmiddag luisterden we naar een paar nummers, gespeeld door die fabuleuze pianist Oscar Peterson. Ik ben ’n enorme fan. Als ie solo speelt vind ik ‘m geweldig, maar ook samen met anderen, z’n trio bijvoorbeeld, maakte hij supermuziek. Ik zou me kunnen voorstellen, dat het je soms wat té virtuoos in de oren klinkt, want als ie per noot betaald zou moeten worden is hij sowieso onbetaalbaar. Maar mij kan dat niet schelen. Ik hou wel het meest van zijn ballad-achtige nummers met zo’n stuwende linkerhand eronder en met van die wisselende ritmes. Nou ja, ik kan het eigenlijk ook niet uitleggen .Hij wel.


En zulke mensen zouden het eeuwige leven moeten hebben. Al dat volk, dat vroeger zulke sublieme jazzmuziek maakte (waarvan mijn vader beweerde, dat het allemaal Amerikaanse rotmuziek was, maar ja, dat was een klassiek-man) het is allemaal dood.

Wij zijn ook altijd zulke fans van Benny Goodman geweest. Daar speelde mijn man nummers van op z’n klarinet, met z’n vriend John aan de piano. Toen we net getrouwd waren. In onze kleine kamer, waar gelukkig wel de piano in paste, die ik van thuis had meegekregen. Als hij me helemaal gelukkig wilde maken en wie wil dat nou niet als je pas getrouwd bent, speelden ze “Memories of you”. Zó mooi vond ik dat!


Benny doet ’t ook leuk, hoor, maar ach, mijn kloris toen……!

2 reacties op “Weet je nog…..?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)