Tegenvallertje…….

Er stond weer eens ’n raar verhaal in de krant. Dat is natuurlijk wel vaker zo, maar soms snap ik er wat van en soms helemaal niet. Ik verbeeld me, dat ik best wel ’n modern denkend mens ben, ik kijk nergens meer van op en bijvoorbeeld van lesbische of homorelaties denk ik: als iedereen maar gelukkig is. Ik kan de tijd waarin we leven aardig bijhouden. Zolang je alles wat je onbelangrijk vindt laat langswaaien. Dan hou je over waar je geen last van hebt.

Maar nu dat rare verhaal dan. Een lesbisch stel in Duitsland wilde een kind. Daar heb je dan toch een man voor nodig, die een ontbrekend onderdeel bij zo’n procedure kan aanleveren. Ze hadden zo’n man gevonden en contractueel ( let wel: contractueel!) met hem vastgelegd, dat die leverantie het enige zou zijn. Verder geen contact: toedeledoki! Dag papa!

Het met succes ontstane kind is inmiddels drie jaar en het valt de dames tegen wat zo’n kind kost. Ze vinden dat papa maar moet bijdragen in de kosten van onderhoud en hebben hem zelfs voor de rechter gedaagd. Dat contract is dus niks waard gebleken, want de vrouwen wensen zich die overeenkomst niet meer te herinneren. Als de rechter in die gedachtegang meegaat zullen mannen in Duitsland wel uitkijken om lesbische paren bij hun kinderwens van dienst te zijn. Het kan je ruïneren.

Ik weet heus wel, dat het vaak ook goed geregeld is, hoor. Dat de vader soms zelfs bij zijn opgroeiende kind betrokken wordt, omdat het een huisvriend van de moeders betreft. Of dat er gewoon goede afspraken zijn.

Maar dat het hier om géld gaat! Dat vind ik het rare en het nare aan dit verhaal. Laat die rechter in godsnaam een goede beslissing nemen. Straks wordt zoiets niet alleen in Duitsland geregeld, maar Europees. Ze regelen tegenwoordig van alles Europees. Maar ik denk dan: wie wilden nou dat kind? Voor het kind, daar vind ik het nog ’t ergste voor. Stel, dat het dat later hoort? Ze vonden me te duur!

Er zijn mensen die hun kat naar het asiel brengen als ze ‘m te duur vinden worden. Zijn ze ineens allergisch of zo. Met een kind ligt dat toch wat moeilijker…….

1 reactie op “Tegenvallertje…….

  1. jan

    maart 6, 2011 at 2:56pm

    Ik dacht dat ik de enige was die dat een raar verhaal vond, maar gelukkig heb ik een geestverwant.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)