***Wielschaatsen……

Toch wel hartstikke grappig dat als je een Engelse zender opzoekt, je ineens een sportinterview ziet vanuit ons eigen Apeldoornse Omnisportcentrum, oftewel Omnisportcentre. En dat die lui het dan hebben over Eppeldorn.

Er was dit weekend geen eredivisievoetbal in Studio Sport vanwege die interlands, dus ze waren in Hilversum heel blij met ons. Apeldoorn heeft ze toch maar mooi aan een paar flinke uitzendingen geholpen. Op wereldniveau. Om de gaten op te vullen.

Het wielerfestijn is nu weer afgelopen. Nederland heeft ’n gouden, twee zilveren en drie bronzen plakken en dat is mooi.De opruimers en schoonmakers kunnen aan de gang en we gaan weer over tot de orde van de dag hier. We kwamen vanmiddag op de Oude Amersfoortseweg al een Engelse truck tegen van Sky op weg naar de boot.

Men was trouwens heel tevreden over de accommodatie en ook dat is mooi. De baan is namelijk vlak na de bouw ’n keer afgekeurd geweest. Maar nu weet ik niet meer of dat voor wielrennen of atletiek was. Er was iets met ’n bocht. Je kon er alleen maar kort door of zo. Nu was alles ok√©.

Er was veel enthousiast publiek en dat was erg gezellig. Marianne Vos, dat was de goudenmedaillewinnares, zei: “Zo leuk man, het was net Thialf!” Nou, dat vind ik een compliment voor het Eppeldornse publiek…..

***Ik dacht, dat ik heel origineel het woord ‘wielschaatsen’ had bedacht, maar het is gewoon een ander woord voor skeeleren! Ik had natuurlijk zelf wel kunnen bedenken, dat het al bestond…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)