De dag na de dag ervoor……

Het wordt al een beetje traditie, die Paasbrunch van ons op de Tweede Paasdag. De Eerste is de “hè, hè, niks moet, lekker thuisdag” en dan is de Tweede een familiereünie. En dat mooie weer erbij is een cadeautje.

Zolang er in ons huis computers, nintendo’s (zelf meegebracht!) en ’n playstation 3 in de aanbieding zijn, hoor je het jonge volk ook niet klagen. Als ze d’r genoeg van hebben om bij dat ouwedeurende volwassen volk te moeten zitten, verdwijnen ze vanzelf. We hebben ook maar een klein tuintje en oma moest daar ook nog zo nodig een glazen kas in laten zetten, dus voor enige sportieve activiteit is geen ruimte. Maar zo vinden ze dat niet erg. Ze kunnen allemaal goed met elkaar overweg.

Onze oudste kleinzoon van elf vindt het tegenwoordig prachtig om koffie te maken voor iedereen en ook om bier te tappen! Dat doet ie goed en vooral dat laatste is hem op uitmuntende wijze geleerd door zijn oom. Twee vingerbreedtes schuim erop, het ziet er perfect uit.

Op elfjarige leeftijd aan het biertappen….. Tja, de weg naar volwassenheid moet ergens beginnen natuurlijk. Ach, ik zal het maar onschuldig vermaak noemen. Misschien vindt ie er dan als hij zestien is niks meer aan en liggen z’n aspiraties elders. Tenminste, toen zijn moeder dreigde hem te zullen aanbevelen achter de bar van de voetbalclub, zag hij dat toch niet zitten. Hoopvolle reactie dus!

We hadden een gezellige dag. Iedereen heeft elkaar weer eens even gezien en gesproken. En in een tijd van mailen en twitteren doet me dat plezier………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)