Onze toekomst gaat in rook op…….

Vanmorgen kreeg ik via de post een overzicht van mijn pensioen. Met een excuus, dat ze helaas, helaas en jammer, jammer, mijn pensioen niet kunnen verhogen dit jaar. De indexatie gaat niet door. In de brief stond ook aangegeven wat mijn kloris jaarlijks zal ontvangen als ik overlijd.

Dat is niet veel. Een cruise zit er niet in. Helaas, helaas, jammer, jammer. Het lijkt me dan ook raadzaam om maar te blijven leven tot betere tijden. Hij zegt trouwens altijd: “Ik doe je nog niet weg, want je levert nog teveel op”. En dat is tijdens mijn nog in leven zijn. Kun je nagaan. Dat is een grapje, hoor, en dat weet ik….

Wij zijn bij dezelfde pensioenverstrekker van “Zorg en Welzijn”, dus morgen zal zíjn pensioenbrief wel komen. Daarin staat dan wat ik jaarlijks krijg als hij er tussenuit zou knijpen. Natuurlijk is dat meer dan wat ik oplever, want hij heeft een heel ander arbeidsverleden dan ik. En ook niet genoeg voor een cruise, hoor! Maar ik doe ‘m dus evengoed toch ook maar niet weg……

2 reacties op “Onze toekomst gaat in rook op…….

 1. Sandra

  april 19, 2011 at 8:11pm

  T is ook veel gezelliger om sámen op cruise te gaan natuurlijk (en per persoon nog goedkoper ook, die eenpersoonstoeslagen zijn best hoog).
  Maar ja, die indexatie he….

 2. jan

  april 20, 2011 at 1:35pm

  Vroeger bleven mensen bij elkaar voor de kinderen, daarna voor de hypotheek, nu blijkbaar voor het pensioen. Zou dat één en dezelfde generatie zijn? 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)