Onze grijze massa…….

Gisteravond hoorde en zag ik Charles Groenhuijsen gitaar spelen. Dat doet ie goed en zo ontdek je nog es wat onverwachts bij iemand. ’n Soort BreinGeheim. Zo heet het programma dat hij presenteert bij Omroep Max. We kijken daar eigenlijk niet zo vaak naar, maar ze hebben soms interessante uitzendingen. Gisteren ging het over de aanleg van het brein van een kind vanaf de conceptie tot aan de geboorte. Natuurlijk ging het ook over de rest van wat er allemaal aan zo’n koter zit, maar het brein is toch een belangrijk centrum van alles. Het is zonder meer wonderbaarlijk, die ontwikkeling. Mooie beelden ook. Het is een serie dus die blijven we wel volgen.

Vorige week las ik toevallig, nou ja, toevállig?, een interview met Groenhuijsen. Over hoe graag hij op de plaats van Rob Trip had gezeten als anchorman van het Journaal. En hoe dat op ’t laatste ogenblik door gedoe achter de schermen niet doorging. ’n Ietsepietsie frustratie over een en ander zat er nog wel in zijn verhaal, maar niet vanwege Rob Trip, want dat vindt hij een prima vent.

En nu dan bij Omroep Max. Waar veel presentatoren zitten, die elders niet meer zo aan de bak komen. Die indruk wekt de omroep tenminste wel ’n beetje. Maar Charles zegt, dat dat wat hem betreft niet waar is. Hij maakt BreinGeheim vóór Max en is er niet in dienst.

Wij zijn zelfs lid van Omroep Max, zeg! Ja, via de telefoon en het kost je nog geen zes euro per jaar. ’n Prijs, die niet meer van deze tijd is, zeg nou zelf. En die directeur….Jan Slagter…., tja wat moet ik er van zeggen? Mijn type is het niet. Maar hij doet het verder wel goed. Bevlogen, zeggen ze. En waarom wel een BNN en geen Max? Dát is ook eigenlijk de reden dat we lid zijn geworden van de club. Want ouwe knarren zeggen ons niks, daar hebben we d’r zelf twee van in huis. Maar als Max goeie mensen interessante programma’s laat maken, prima. Ik wil bijvoorbeeld best weten hoe mijn brein werkt, zolang alles het nog doet…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)