Burgemeesterlijk……

Het land mag ons wel dankbaar zijn, dat wij onze burgemeester kwijt willen omdat hij voorzitter wordt van de Eerste Kamer. Nou wil ie zelf niks liever dus dat scheelt. Tot september heeft hij een dubbele baan en dan wordt het uitsluitend Den Haag. Een hele carrièreswitch voor iemand van zijn leeftijd. Eenenzestig is ie. Tot voor kort was dat een vrij normale leeftijd om er mee op te houden en als je VVD-er bent heb je daar waarschijnlijk ook de middelen voor, maar nee, onze burgemeester breit nog een mooi eindje aan zijn loopbaan.

Ik ben helemaal niet zo thuis in de plaatselijke politiek dus ik weet alleen maar dat ik ’t best een aardige, vriendelijke man vind en dat hij het, met name rond Koninginnedag 2009, goed heeft gedaan. De Stentor wierp een vraag in de groep: “Vindt u het jammer dat burgemeester De Graaf vertrekt?”. Nou, daar kwamen heel wat reacties op! Daaruit blijkt, dat je het echt wel moet willen: burgemeester zijn. Ze branden je af of je wordt huizenhoog of nog hoger de hemel in geprezen en een tussenweg schijnt er niet te zijn.

Iemand vroeg zich uitsluitend af wat zijn afscheidsfeestje moest gaan kosten. Dat is toch niet aardig als je meer dan twaalf jaar burgemeester van een stad bent geweest. Hij kon goed met de ‘gewone’ mensen overweg, was benaderbaar en ook met het koninklijke volk dat hier uiteraard nogal eens rondloopt stond hij op goede voet. Dat moet je allemaal maar aanvoelen, die verschillen. Daarom wens ik ‘m het beste.

We moeten nu maar afwachten wat voor een nieuwe burgervader of -moeder we krijgen. We zijn net baby’s. We kunnen nog steeds onze ouders niet zelf kiezen…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)