Versobering…….

Je hoort vandaag de dag niks anders meer dan over bezuiniging, inkrimping, besparing, opheffing en afschaffing. Schraalhans is keukenmeester. Dat is een uitdrukking, die de meeste jongeren helemaal niet kennen, want het viel tot nu toe wel mee met de schraalte en ik vraag me zelfs af of Mac Donalds wel een keukenmeester hééft. Maar ik vind ’t wel jammer dat jonge mensen haast geen spreekwoorden en uitdrukkingen meer kennen. Dat viel ons laatst nog op in een of ander quizzprogramma. Dat verschraalt de taal.

Maar ik zag dat ze zelfs bezuinigen op de klinkers in een sms-berichtje! Ik las er laatst een en moest drie keer kijken voordat ik wist wat er stond. Ik had vroeger na een leuk stukje op mijn weblog, dat kwam wel eens voor, nog wel eens ’n reactie waar stond: LOL ! Nou snapte ik wel, dat iemand het dan aardig had gevonden, want zelf hadden we ook wel es lol, maar ik hoorde pas later dat ’t ‘Laughing Out Loud’ betekende. Het was gewoon een bezuiniging. Moet je gewoon even weten.

Ik ben eens wat gaan opzoeken over die SMS-taal. Je weet niet wat je ziet, hoor. Het vereist een hele studie. Veel Engels natuurlijk, maar daar kan ik best mee leven als modern mens. En dat je door cijfers te gebruiken ook lekker opschiet kan ik me ook voorstellen. Je kunt w8ten, je verjaardag 4en en met de 2 kun je ook leuke dingen doen: LY2, love you too. Dat snap ik allemaal nog.

Maar ik zag een woordenlijst, waar kpn ‘kopen’ betekent en daar zou ik in sommige gevallen nog maar es over nadenken. Ik zag ZNZ en dat is ‘zeik niet zo’. Dat kun je inderdaad beter afkorten. Maar ik zag ook IWNMMJTMH ! Dat moet toch ’n hele tijd duren voordat je weet dat dat ‘ik wil niks meer met je te maken hebben’ is. Dan kun je toch beter ff bellen. Nou ja, bezuingen dus maar. Ik ga de geleegde GFT-bak even binnenhalen…….

2 reacties op “Versobering…….

  1. http://www./

    november 4, 2016 at 5:49pm

    I never actually ditch anything. I just shuffle it from file to sagging file. I love hearing that Sasha brought you back to yourself, Kim! Thanks again, for everything!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)