Oost, west, as best……

Dat hier in Nederland wettelijk de boel aardig geregeld zou zijn, daar schijnen de meningen zo nu en dan nog wel eens over te verschillen. En een wet interpreteer je niet, nee, die voer je uit. Koste wat ’t kost.

Ik las daar een mooi staaltje van in de krant. Een man ontdekte bij zijn schuur dat onbekenden zo’n twintig kilo asbest afval bij hem hadden gedumpt. Ze waren vergeten er een naamkaartje bij te leggen dus hij belde de politie. Die vertelde op hun beurt het voorval aan de milieupolitie en toen kwamen er twee ambtenaren kijken naar de zooi. Dat doen ze altijd, hè: kijken of het echt zo is. Dat moet. Met z’n tweeën.

Een dag later had de man een brief in de bus waarin stond dat hij moest zorgen dat de gevaarlijke rommel binnen een dag van zijn terrein af was. Elke dag langer kostte hem vierhonderd euro boete. Hij was verantwoordelijk want het spul lag op zijn grond. Zo stond het in de wet en daar had iedereen zich aan te houden. Dat zoiets in de krant komt is wel logisch natuurlijk, want de man was zeer verontwaardigd.

Dáár zouden ze nou eigenlijk eens dat Amber Alert op moeten zetten! Wie heeft iets gezien van die dumping? Wie z’n buurman is ineens ’n ander schuurtje aan het knutselen? Wie had plotseling de aanhanger van zijn zwager nodig? Wie is er z’n dak aan het vervangen?

Dan valt er vast heel wat te melden. Klik maar wel anoniem, anders komt er ruzie en dan moeten er weer televisieberoemdheden komen opdraven om jullie tot verzoening te bewegen. Die programma’s moeten ook bestaan natuurlijk, waar moet je anders je onderwerpen vandaan halen? Wat is er niet allemaal voor onenigheid en onbegrip op kleine schaal, zeg! Daar heb je “Bonje met de Buren”, “Het Familiediner”, “Zand Erover” echt wel voor nodig. En als je aan zoiets meedoet ook behoorlijk wat gebrek aan schaamte. Dat kun je trouwens ook niet missen als je stiekem twintig kilo asbest bij een ander op z’n erf gooit……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)