Crea…….

Laatst kochten we wat poloshirts. Ze hingen buiten de winkel in een rek en waren twee voor de prijs van drie of zoiets, andersom kan ook. Ik weet dat tegenwoordig niet meer, hoor, met al die kortingen, dat gegoochel met procenten, de tweede gratis en zo. Met een beetje moeite zou je d’r tureluurs van worden. Dat zouden de winkeliers er zelf ook van moeten worden. Alleen al van die prijskaartjes en extra administratie.

Maar over die poloshirtjes dus. We kochten er een heel stel, want er was nog genoeg keus in kleuren en de ruimere maten waren ook nog in ruime mate aanwezig. Koopje dus. De mannen die ze aanmoesten vonden ze lekker zitten en waren dus tevreden over de aankoop, want ze waren van goede kwaliteit, de shirtjes. Niks mis mee, zou je denken.

Maar nou sta ik ze ’n beetje bij te strijken, het is katoen dus dan moet dat wel es, en zie ik ineens dat het bovenste knoopje is aangenaaid met een afwijkende kleur garen. Het knoopje van het witte shirt bijvoorbeeld is aangenaaid met zwart garen en dat van het donkerblauwe met knalrood! Vroeger overkwam het me wel eens dat ik bij het aannaaien van een knoop niet de juiste kleur garen in huis had. Dan zocht ik een draadje dat ’n beetje in de buurt kwam, maar ik voelde me eigenlijk een huisvrouw van niks. Na verloop van tijd stoorde het me niet meer zo onder het motto van “als je hard loopt zie je d’r niks van”, maar kloppen deed het natuurlijk niet.

Nu blijkt, bij navraag, dat het bij die knoopjes op die shirts gewoon exprés is. Het hoort zo. Is mode. Net zoals het hebben van grote slijtplekken in spijkerbroeken getuigt van gevoel daarvoor.

Nou ja, dat met die knoopjes geeft weer kansen op de arbeidsmarkt voor slechtziende naaisters……….

1 reactie op “Crea…….

  1. CasaSpider

    augustus 16, 2011 at 8:48am

    Geinig en slim van die winkelier (of degene die het jou heeft uitgelegd). Doet me denken aan tekortkomingen in de software. Wij (automatiseerders) noemen dat ‘bugs’. De leverancier spreekt in sommige gevallen over ‘features’. Uiteindelijk worden we gewoon genept!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)