Verslagen…….

Op de startbaan van vliegveld Teuge heeft een paar dagen terug een Apeldoornse man ’s nachts zijn leven verloren doordat hij op de trekhaak van een auto was gaan staan, eraf viel en ongelukkig terecht kwam. Er was meteen een bericht dat, hoewel er ’s nachts geen vliegverkeer is, die auto niks te zoeken had op die startbaan.

De mannen kwamen van een feestje in het publieke restaurantgedeelte van het vliegveld en de indruk werd gewekt, dat ze aan het racen waren en er tenminste drank in het spel was. Onze reactie was zoals die van veel krantenlezers waarschijnlijk: “eigen schuld, dikke bult”. Met je dronken kop op een trekhaak klimmen, dan vraag je d’r om.

Vanmorgen stond iets heel anders in de krant. Het was een barbecuefeestje van de zweefvliegclub en de mannen waren bezig om de barbecuespullen terug te brengen naar de opslag, die aan de andere kant van het vliegveld ligt. Kijk, dat klinkt wel heel anders, hè? Dat van die trekhaak blijft een onhandige actie, maar het was dus gewoon een ongeluk waarbij iemand fataal viel. Met z’n hoofd op het beton of het asfalt. Hárd in ieder geval. En het gebeurt wel vaker dat er conclusies worden getrokken, doordat de manier van berichtgeving daar aanleiding toe geeft. Dat is heel naar voor de nabestaanden.

Een poosje geleden, die politiechef in Groningen. Die ging toen ook zo vreselijk de mist in met die slachtoffers van een koolmonoxideongeluk. In Meppel was dat, geloof ik. “Het zal wel een zelfmoord zijn”, schreef ze op Twitter. Gelukkig is ze daar op aangesproken, maar zó stom is dat: conclusies trekken voordat je de feiten op een rijtje hebt. En altijd zo ongunstig mogelijk natuurlijk. Dat scoort. De geest van de tijd? Daar word je niet vrolijk van, mensen………

1 reactie op “Verslagen…….

  1. jan

    augustus 24, 2011 at 8:47am

    Deze log kan linea recta als lesmateriaal naar de journalistenschool.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)