Autopech……

De ANWB meldde laatst, dat er tegenwoordig weer veel meer auto’s met pech langs de weg staan en dat dat komt doordat de mensen wegens bezuiniging hun auto minder goed onderhouden. We zagen dat in Engeland trouwens ook, hoor, in onze laatste vakantie. Wij hadden vroeger ook nogal eens ’n auto, waarvan we bepaald niet de eerste eigenaar waren. Dat was niet erg, want het reed meestal nog best en mijn kloris wist altijd “mannetjes” te vinden, die voor weinig geld een eventueel euvel konden verhelpen.

Totdat we op een dag op weg waren naar Vlissingen en bij Utrecht de koppeling kapot ging en we niet meer verder konden. Heel vervelend omdat mijn jongste dochter naar een vriendinnetje in Engeland zou gaan en de boot moest halen. En we waren pas bij Utrecht. De Wegenwacht kwam en stelde vast dat de auto naar Utrecht gesleept moest worden voor reparatie.

Er werd een taxi geregeld die ons naar Vlissingen zou brengen. De chauffeur vond het wel een geinig ritje, vooral omdat we zo in tijdnood zaten. De vaart zat er dus goed in. Ze heeft ‘m gehaald, de boot, al was ze de laatste passagier die aan boord ging en ze moest hóllen ook! Tijd voor ouderlijke vermaningen en een uitgebreid afscheid was er niet en ze was pas zestien, dus ik vond het wel een onderneming, zo’n kind alleen naar het buitenland.

Mijn kloris had geregeld, dat de chauffeur ons voor een vriendenprijsje weer mee terug nam naar Utrecht, want eigenlijk hadden we met de trein teruggemoeten naar huis. De ANWB betaalde alleen de heenreis voor ons en de terugrit voor de chauffeur ook, maar daar hadden wij niks aan. Wat er met het ‘vriendenprijsjesgeld’ is gebeurd weten we niet, maar we hebben zo ons vermoeden.

Nou ja, onze jongens, die mee waren om hun zus weg te brengen en toen iets van negen en elf waren, hadden de dag van hun leven. Ga maar na: eerst de spanning van die kapotte auto die gesleept moest worden, een rit met een snelle taxi, een mega-veerboot zien vertrekken, van Utrecht met de trein naar Apeldoorn en daar met de bus naar huis.’ Beleef het openbaar vervoer’ staat er hier op de bussen. Nou, dat hebben ze destijds al gedaan. Wat een dag!

Verder dan een lekke band zo nu en dan hebben we het op pechgebied langs de weg niet gebracht en dat was maar goed ook, want die ene keer was een duur dagje en toen hadden we de Utrechtse reparatierekening nog niet eens gezien.

We hebben in Engeland een aanrijding gehad in deze laatste vakantie. Die hoeven we niet te betalen, omdat het onze schuld niet was en we allang gewend waren aan het links rijden daar, dus daar lag ’t niet aan, maar zijn wel de auto nu een paar dagen kwijt vanwege het schadeherstel. Maar hij is vanmorgen tijdelijk omgeruild door een leenauto. We kunnen dus blijven rijden. Rechts……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)