Tien, tien, tien…..!!

Vandaag werd mijn weblog tien jaar. Best wel lang om met iets bezig te zijn, tien jaar. Dat lijkt niet zo, omdat ik ’t leuk vond en vind. Nog steeds. Ik heb nog es wat stukjes gelezen van toen ik begon. Ik beleefde toen wel wat meer, zat nog iets soepeler in elkaar en was ook wat onbezorgder, geloof ik. Dat is nu anders. Ik ben geen pessimist, verre van dat, maar je moet verdorie wel veel meer zoeken naar aardige dingen.

En die zijn er wel, hoor! Als je oplet. Ze komen vaak van de kinderen, die ook veranderd zijn in die tien jaar. Ja, hè, hè ze gróéien! Wat is oma toch slim. Maar onze oudste kleinzoon is ondertussen al langer dan ik. Ik krimp, denk ik, dat helpt ‘m ook natuurlijk! Maar ik bedoel in hun manier van praten, woordkeus en woordenschat vooral. Het dochtertje van zeven van een vriendin van mijn dochter bijvoorbeeld. Ze waren ergens en haar moeder zei, terwijl ze op ‘m wees: “Kijk eens, wat een mooie vogel!”. En geen bordje in de buurt, hoor, waar dat op stond, maar haar dochter sprak met kennis van zaken: “Dat is een geelstaart ara, mama!”.

En mijn kleinzoon dan, bij wie ik van de week ’n avondje oppaste, ook al zo’n humorist. Mijn dochter deed voordat ze wegging met een nogal wilde zwaai het gordijn dicht van het zijraam en mepte toen een stenen paddenstoeltje, waarmee ze net zo’n schattig herfsttafereeltje had gemaakt op de kast op de grond. Ze zei toen géén potverdriedubbeltjes, maar iets richting onze lieve heer. Dat doet ze nooit, in ieder geval niet in mijn bijzijn. Mijn zoon die er ook was zei nogal schijnheilig (roomser dan de paus zullen we maar zeggen): “Nou, nou, dat gevloek wil ik niet horen, hoor!” “Ja, mama”, zei haar zoon van acht, bijna negen, “dit is een heilig huis!”. Nou, en om zulke dingen moet ik dan lachen. Waar halen ze ’t vandaan, die kinderen.

Nou, of jullie ’t nog leuk vinden of niet, ik ga gewoon nog even door na deze tien jaar. Zolang we nog zo’n cabaretesk gezelschap in Den Haag hebben zitten is er ondanks de ellende zo nu en dan toch wel iets te lachen, hopen we maar………

9 reacties op “Tien, tien, tien…..!!

  1. CasaSpider

    september 24, 2011 at 5:16pm

    Gefeliciteerd Els, met de tien jaar. Wat mij betreft plak je er weer tien aan vast. Je hebt met afstand de hipste blog van de “ouderen” (m/v).

  2. Peter Weehuizen

    september 24, 2011 at 7:29pm

    Ook ik vind, ga zo door. Ik reageer niet zo vaak maar lees de “stukkies” altijd met veel plezier.

  3. Jenni

    september 25, 2011 at 11:29am

    Heel hartelijk gefeliciteerd met je 10- jarig blogbestaan. Wij, lezers, zijn maar wat blij met je dus ga vooral zo door 🙂

  4. Lars

    september 26, 2011 at 3:37pm

    Congrats, mam! Ik ben inmiddels wel in ruste. Twitter hè… 😉

  5. jan

    september 27, 2011 at 1:25pm

    Gewoon doorgaan Els, zolang je er zelf plezier aan beleeft. Wij doen dat vanzelf, plezier beleven aan jouw verhalen.

  6. Irene

    september 29, 2011 at 11:24pm

    Gefeliciteerd, 10 jaar zeg, je moet wel een van de eerste loggers geweest zijn. En nog steeds leuk om te lezen.

  7. Verbal Jam

    oktober 3, 2011 at 9:46pm

    Ja, sorry, ik ben een beetje laat, ik had het heel druk en zo. Dus ik zie nu pas dat je 10 jaar bestaat. Je weblog althans. Mijn eigen blog binnenkort ook, dus dat schept een band.
    Heel hartelijk gefeliciteerd met dit mooie jubileum en ik ben er zeker van dat jij er nog wel wel 10 jaar aan vastplakt. Hulde en Hiephiep!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)