Donatie……

Onze buurvrouw is vanmorgen geopereerd. Ze kreeg een nieuwe heup. Voor de tweede keer, want ze had er al een aan de andere kant. Onze buuv is een stoere, die van zo’n gebeurtenis niet meer maakt dan het is. Ze wilde namelijk geen anesthesie, maar een ruggenprik, zodat ze eens mee kon maken hoe dat allemaal ging, dat hakken en zagen. Ik zou haar dat niet nadoen, dat weet ik alvast zeker.

Ik was net even bij de buurman om te vragen hoe ’t met haar was. ” Haar bloeddruk was wat aan de lage kant”, zei hij, “maar nadat ze wat te eten had gekregen kwam dat alweer aardig op stoom. Ze had nog niet zoveel praatjes.” En dat is ie niet gewend! Maar hij maakte zich niet bezorgd, want bij de vorige heup was alles ook vlekkeloos verlopen. Een krappe acht weken later zat ze alweer op de fiets richting de markt. Ik zei al: ze maakt er niet meer van dan het is. Tachtig is ze, een voorbeeld voor ons allen.

Buurman vertelde ook nog, dat haar gevraagd was of ze het verwijderde bot van de heup mochten gebruiken voor “andere doeleinden”. Had ze geen bezwaar tegen, want ach, ze hadden toch geen hond……..

6 reacties op “Donatie……

 1. juffer

  september 1, 2011 at 3:35pm

  Zeker stoer die buuv, nou buuv beterschap. Die laatste zin daar val ik hier bijna van de bank eh ‘k hou het wel heel.Vind het toch al zo wonderbaarlijk al die kunstheupen en knieen die ze vervangen en dat ze er bij wijze van spreken direct mee weglopen.

 2. Verbal Jam

  september 1, 2011 at 3:54pm

  Heel verstandig van haar om voor een ruggenprik te kiezen. Je ziet namelijk bij veel oudere mensen dat hun brein een dusdanige klap krijgt van de narcose dat ze gelijk aan het dementeren slaan of in elk geval toch nooit meer de oude worden.

 3. jan

  september 4, 2011 at 2:42pm

  Ben vorige week aan mijn enkel geopereerd na ruggenprik. Heb anderhalf uur met arts en assistenten liggen meepraten over relaties en andere aardse zaken. Nooit geweten dat het er tijdens een operatie zo gemoedelijk aan toe gaat.

 4. Cor

  september 5, 2011 at 11:24pm

  Eeeh… wat moet ik me nou voorstellen bij die “andere doeleinden”? (Altijd handig om te weten, als ze me die vraag ooit gaan stellen…)

 5. els

  september 19, 2011 at 1:23pm

  Tja, ze zullen d’r geen sleutelhangers van maken, denk ik…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)