Het landelijke Apeldoorn…….

Ons winkelcentrum haalde maandagavond zomaar het nieuws, zeg! Regionale televisie, de krant, het kon niet op. Er was namelijk een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. De betrokkenen raakten slaags met elkaar en dat werd een behoorlijke rel. Heel veel omstanders bemoeiden zich ermee en daarom liep het ook erg uit de hand. Het was half tien ’s avonds, maar omdat de gigantisch verbouwde C1000 sindsdien tot 10 uur open is, in plaats van om 8 uur dicht te gaan, was er nogal wat publiek.

De gealarmeerde politie moest een waarschuwingsschot lossen. En waarom? Omdat een man een riek uit de achterbak van zijn auto haalde en daarmee iemand te lijf wilde. Waarom heeft iemand nou toch als wapen een riek in z’n auto liggen? Je verwacht toch iets moderners in deze tijd! Mijn dochter heeft haar zoon zelfs uit moeten leggen wat een riek was. Dat wist die jongen niet, want hooivorken zitten er niet in zijn computergames.

Het gebied rondom het winkelcentrum moet nog aangepakt worden. Het leuke parkje met bankjes, waar ik trouwens nog nooit iemand op heb zien zitten, gaat ondanks de bezwaren weg, maar zover is het nog niet. Daarom is er nu weinig ruimte voor de megagrote vrachtwagens die hun spullen komen afleveren. Ik heb veel respect voor de chauffeurs die soms de moeilijkste manoeuvres moeten uitvoeren. Dan is een aanrijding maar zo het gevolg. Eerst hadden ze na achten een lege parkeerplaats, maar door die moderne openingstijden staan er nog lang auto’s in de weg. Voor de klanten is het soms ook kruip-door, sluip-door, maar die komen alleen maar halen en niet brengen.

Nou ja, het is weer rustig, er zijn nogal wat mensen gearresteerd, las ik. En een mevrouw op de vijftiende etage van een aangrenzende flat had snel haar balkondeur dicht gedaan, want als de politie in de lucht gaat schieten weet je het maar nooit, zei ze. Met die moderne pistolen, je weet niet hoe ver die komen, toch? Gevaarlijk!

Wij hebben natuurlijk weer niks gehoord. Gebeurt er es iets “wildwest-achtigs”, krijgen wij er niks van mee. Toch jammer. Maar die aanrijding…. als niemand zich ermee had bemoeid was die gewoon op de aloude plattelandsmanier opgelost: met een hooivork…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)