Mensenstreken……

Binnenkort is het weer Dierendag en omdat echte dierenliefhebbers dat natuurlijk uitgebreid gaan vieren met hun huisdier lag er vanmorgen een folder van de dierenwinkel op de mat. Meneer De Uil van de Fabeltjeskrant zei het al elke dag: “Dieren zijn precies als mensen, met dezelfde mensenwensen, met dezelfde mensenstreken…..”.

Ik denk eerder dat dieren verstandiger zijn en hun dierenwensen beperken tot eten, slapen, een aardige baas en een goed huis. En geen poespas als het hondenweer is.

Mensen denken daar, als je die dierenfolder ziet, anders over. Weet je wat je ter verhoging van de feestvreugde voor je hond kunt kopen? Hóndenbier! Kun je het gezellig samen met je baas op ’n zuipen zetten. Leuk. Nee, er zit geen alcohol in het bier, hij moet natuurlijk niet hondsdol gaan doen. En o ja, voor d’r bij een hóndenpizza! Wie verzint er in godsnaam zoiets?

Ik vind zo’n aparte dag voor dieren eigenlijk al onzin. Je zorgt toch élke dag goed voor je beest?
Maar ja, dat vind ik van de Secretaressedag ook. Nou ja, in ieder geval rare mensenstreken om via dieren rijk te worden……..

3 reacties op “Mensenstreken……

 1. CasaSpider

  september 28, 2011 at 3:07pm

  Gelukkig ben ik net zo simpel als een dier en beperk mijn mensenwensen tot eten, slapen, een aardige bazin een een goed huis.
  Waf! Woef!

 2. els

  september 29, 2011 at 3:19pm

  …en het hondenbier moet Westmalle Triple zijn zeker? 🙂

 3. jan

  september 29, 2011 at 6:03pm

  Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook heel tevreden zou zijn met een aardige baas die mij elke dag eten, een goed thuis een bed zou geven. Hoef ik niet eens bier.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)