Maatgevoel…..

Kleine mensen hebben het niet eenvoudig. Grote ook niet, maar die kunnen tenminste nog overal makkelijk bij. Als je klein van stuk bent en je staat behoorlijk in de publieke belangstelling dan worden er grappen over je gemaakt. Behalve als je, ondanks die afmeting, heel hard kunt lopen en/of mooie doelpunten kunt scoren. Zoals Wesley Sneijder bijvoorbeeld. Dan is je bankrekening een aardige compensatie voor alle eventuele zielenpijn. Ik neem aan dat die van Dries Mertens nog in aanbouw is, die bankrekening. Hij is ook zo’n talentvol kleintje.

Toch moest ik wel lachen toen ik las dat hij bij het betreden van het veld gisteren nog gauw van ‘kind’ geruild had met keeper Tyton. Hij had een 12-jarige jongen aan de hand mee te voeren, die zo groot was, dat het echt geen gezicht geweest zou zijn. En zo’n foto had in alle maandagkranten op de sportpagina gestaan. Leer me ze kennen, die journalisten, inclusief Johan Derksen, zelfs zónder Van der Gijp.

Ik zag ergens ook nog een foto van ‘andersom’. Erica Terpstra, op kosten van de omroep op reis, in een interessante uithoek van de wereld. Ze werd door een vrouwtje, dat net tot haar heup kwam, behangen met kleurige lappen. Een soort welkomstritueel of zo. Ze moest op haar teentjes staan, dat vrouwtje, om er bij te kunnen bij deze kanjer. Dat verschil in afmeting was ook nogal opvallend. Ze lachten allebei, Erica het hardst natuurlijk, dus er is mee te leven.

Ik ben ook niet zo groot en word nog wel kleiner, denk ik. Mijn kleinzoon is nu al groter dan ik en die is 11 en die gaat gewoon in z’n eentje het voetbalveld op………

2 reacties op “Maatgevoel…..

  1. jan

    september 27, 2011 at 1:27pm

    Hé, dat had ik gemist van Dries Mertens, die nota bene mijn nieuwe held is. Elswhere: ook voor al uw PSV-nieuws. 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)