Passeerbeweging……

Dat het in de wereld niet allemaal even eerlijk verdeeld is, dat weten we. Er wordt zo hier en daar hard aan gewerkt om te trachten daar iets aan te doen en de beter bedeelden proberen daar wel aan bij te dragen, meestal via een collectebus, want dat is het gemakkelijkst. Maar nu dreigt er zich een ander soort verdeeldheid te gaan voordoen. En wel onder de fietsers van dit land.

Er rijden hier namelijk regelmatig bejaarden langs, gezellig pratend met elkaar, op de fiets. Ze kijken vrolijk, ontspannen hun trappers ronddraaiend. Voor je gevoel zou je ze zó de Alpe d’Huez op kunnen sturen. Vervolgens rijdt er een moeder voorbij, ook op de fiets, kind voorop, kind achterop, zware boodschappen in de fietstassen, trappend tegen de wind in en dat ziet er heel wat moeizamer uit.

Die oudere generatie fietst elektrisch. Ze zien er uit alsof ze dagelijks de sportschool bezoeken om zich een conditie aan te meten die op z’n minst een honderdjarig leven belooft.Maar dat is dus niet zo. Ze neppen de boel. Je moet goed kijken naar de fiets als ie langskomt om te zien dat het een elektrische fiets is, ik zie het tenminste niet zo snel. Best geraffineerd eigenlijk. Ik heb geen fiets dus ik fiets sowieso niet, maar ik zou me kunnen voorstellen dat het op een fietspad jaloezie geeft als opa en oma moeiteloos de jeugd passeren. En de grijze markt groeit………

4 reacties op “Passeerbeweging……

 1. Sandra

  oktober 12, 2011 at 8:35am

  In het vlakke Apeldoorn is de electrische fiets nog voorbehouden aan de senioren, hier in het Rhenense bergland hebben ook de jonge (en vooral de wat oudere) moeders hem ontdekt, en wordt je al niet meer gek aangekeken als je met boodschappen en kinderen de berg op vliegt. (Misschien ook iets voor Bea dan op koninginnedag, een testritje.)

 2. Jenni

  oktober 12, 2011 at 12:57pm

  Ik ben 46 jaar heb sinds juli van dit jaar een (tweedehands) elektrische fiets en ik geniet ervan 🙂 Normaal gesproken gaan man en ik nooit fietsen want aan het eind van de straat ben ik hem al kwijt. Hij fietst gemiddeld met een snelheid van 20 km/u en ik val nog net niet om, zeg maar 😉 Nu kunnen we weer gezellig samen een stuk fietsen omdat ik hem nu weer bij kan houden…. Leve de elektrische fiets!

 3. syb

  oktober 12, 2011 at 1:07pm

  maar beste Jenni, je had ja man moeten leren niet zo hard te fietsen

 4. els

  oktober 12, 2011 at 1:47pm

  Toevallig zag ik alleen maar bejaarde mensen langsfietsen en daarna die beladen moeders ( die kinderen hadden opgehaald van school) en daarom viel het verschil me op. Maar dat véél meer mensen plezier en gemak hebben van zo’n fiets, zoals mensen met hartklachten die anders helemaal niet meer zouden fietsen terwijl dat zo goed voor ze is,nou, dat is gewoon prachtig natuurlijk. Dus Jenni: leve de elektrische fiets!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)