Pisnijdig…….

….zijn ze, de machinisten. Plaszakken in treinen, waar geen toiletten zijn. Hun werkplek, de bestuurderscabine achterin de trein, wordt door de NS aangewezen als plaats waar mensen als ze nodig moeten hun zakken kunnen vullen. Achterin wordt op de terugweg vóórin. Lekker fris dus.

Wat ik me afvraag: waar laat je zo’n gevulde zak? Uit het raam? Ja, ze zijn afbreekbaar, die zakken, maar je mag ‘m alleen maar gebruiken in een situatie waarbij de trein door pech of weersomstandigheden langdurig stilstaat. Een (hoge) noodsituatie dus. Dat wordt dus een berg van die zakken op één plek of je moet ‘m mee naar huis nemen misschien.

Met een variant op het aloude motto van de ANWB: “Laat niet als dank voor het aangenaam verpoozen, de eigenaar van de trein wat jij hebt zitten loozen…..” Onzinnig plan, maar ja, ik heb geen blaasprobleem………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)