Woordenwisseling…….

Een spelletjesmens ben ik wel. Dus hou ik ook van Scrabble. We speelden het eigenlijk niet zo vaak meer. Het kwam er even niet van, dat heb je wel es. Als alternatief heb ik nu Wordfeud op mijn telefoon. Jammer is dat mijn Kloris er niet aan mee kan doen. Hij is behalve gewoon blind nu ook woordblind. Hij kan veel met z’n iPhone, maar dit spelletje is niet mogelijk. Hij denkt wel es mee, maar ik kan niet tegen ‘m spelen. Nou ja, dan bied ik ‘m wel tegenstand op een andere manier.

Ik vond telefoonspelletjes eigenlijk niks, maar dit is anders natuurlijk. Alleen vind ik dat het spel wel raar omspringt met sommige woorden. Het keurt soms woorden goed waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. En ook Engelse woorden, terwijl je in het Nederlands speelt. Bij Scrabble mag dat niet.

Met name mijn oudste zoon ‘probeert’ wel eens wat en dat wordt dan goedgekeurd. Een woord dat nergens op lijkt. En dat levert meestal ook nog een schandalig aantal punten op! Dat vind ik frustrerend, hoor. Want ik kan dat niet. Het woord moet bij mij gewoon bestaan.

Maar ik vind het leuk om te doen. Mijn dochters frustreren me ook, want die zijn veel te goed. Wat me ook weerhoudt van winnen is, dat ik liever een ‘mooi’ woord leg dan dat ik iets leg dat veel punten oplevert. Een heel verkeerd systeem. Zo win je natuurlijk nooit. Dat weet ik, maar ik kan d’r niks aan doen.

Nou, doei, mijn zoon heeft me net weer uitgenodigd. Kijken wat voor woorden hij nĂș weer toevoegt aan de Nederlandse taal…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)