Que sera, sera…….

‘k Las, dat Doris Day van filmjournalisten een prijs had gekregen voor haar hele oeuvre, zoals dat heet. Bovendien is een nieuw album van haar binnengekomen in de Engelse top tien! Toen ik op de MMS zat, de middelbare meisjesschool, die niet meer bestaat trouwens, was Doris Day ons idool. We hadden schriften vol met haar songteksten, we zagen ├ílle films die ze maakte en we lieten bij de kapper ons haar knippen in het model zoals zij het had. Als ik nu foto’s van haar zie van vroeger, dan was het allemaal wel erg zoet, lief en braaf. Veel roze, zal ik maar zeggen. Maar ze was leuk en haar liedjes ook. Kon geen enkele ouder bezwaar tegen hebben. En ze speelde in die films natuurlijk ook wel met verhipt knappe jongens. Zo had je ze niet bij jou om de hoek.

Nu dan dat nieuwe album. Weet je dat ik het eigenlijk gek vind dat zoiets een album heet? Uit mijn fotoalbum komt nooit muziek. Dat is dan ook gewoon een boek. Enfin, er is dus een nieuwe cd uitgekomen van Doris Day, die inmiddels 87 is. En dan ook nog in een top 10 terecht komen is niet onaardig, natuurlijk! Er wonen vast heel veel grijze meisjes in Engeland.

Ik ben trouwens geen foto’s tegengekomen, waarop ze als ’n oud vrouwtje te zien is. Dat spijt me trouwens niks. Zo blijft een stralende, romantische en nostalgische herinnering in stand. Dat zouden ze met meer artiesten moeten doen eigenlijk. Voor alles is een tijd……..

3 reacties op “Que sera, sera…….

  1. Irene

    november 7, 2011 at 11:46pm

    Doemaar had toch ook eens een liedje of een album dat Doris Day en andere stukken heette? Hee, er is geen bal op de tv, alleen een film met Doris Day, en wat dacht je van net 2, ein Wiener operette, NEE, etc etc (ik ken een heel stel liedjes van Doemaar nog steeds uit het hoofd, de platen zijn allang weggegeven). jaren 80 was dat (oma vertelt ;-))

  2. els

    november 9, 2011 at 1:32am

    Ach ja, oma’s hebben zo hun herinneringen. Maar je hebt oma’s en oma’s. Deze hier zit niet meer op ’n paard, hoor!Nooit gezeten ook, trouwens……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)