Lichtreclame……

We zeggen wel es tegen elkaar:”Wat ’n snertweer is het toch, al die regen en het gáát maar door!” Mensen krijgen daar de pest over in omdat dát nou eens iets is waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen. Nergens knopjes waarmee ze de neerslag effe kunnen regelen. Heel vervelend, maar dat is de natuur. We zijn overgeleverd aan de elementen.

Daarom vind ik het maar raar, dat Noorwegen en Finland ruzie maken over het Noorderlicht, oftewel de aurora borealis. Finland claimt het Noorderlicht als zijnde een typisch Fins fenomeen, waarvoor je speciaal naar dat land moet komen. “Nee”, zeggen de Noren “het Noorderlicht is van ons. Altijd al geweest. De Finnen hebben het van ons gestolen!”

Het zijn toeristenbedrijven die de commotie veroorzaken. Het gaat dus om geld, dat is duidelijk. Is er eens iets gratis, iets stilmakend prachtigs om te zien (en ze zeggen dat de winter 2011/2012 er sinds 50 jaar een is, waarin het verschijnsel het best te zien zal zijn) maken die aardwormen er nota bene rúzie over!

Ze moeten zich schamen over hun brutaliteit ten aanzien van de natuur. Wat zijn mensen toch een uitermate vreemd natuurverschijnsel………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)