Billy……

Met onze jongste dochter mee was ik weer es bij Ikea. Ze had een nieuwe boekenkast nodig en drie deurtjes. Eén voor zo’n zelfde kast die ze al had en twee voor de nieuwe. Want op z’n Ikea’s kun je een kast open laten of er deurtjes voor maken. Die moet je dan apart kopen. Onze Ingrid houdt van knutselen. Nee, niet van klein gefrutsel, maar in het groot. Kasten in mekaar zetten en zo. Ze is er heel handig in.

Ik heb ’t wel eens vaker verteld, maar ik vind het leuk bij Ikea. Er is ook wel eens ’n Zweeds design dat ik helemaal niks vind, maar de meubels vind ik over het algemeen erg leuk. En betaalbaar, een niet te verwaarlozen voordeel. Het zijn waarschijnlijk geen spullen voor de eeuwigheid, maar dat hoeft dan ook niet.

Toen ik de krant bracht bij onze buurvrouw en vertelde dat we bij Ikea waren geweest, zei ze dat ook zij vond, dat ze soms erg leuke dingen hadden. “Maar vroeger als je ging trouwen kocht je meubels, waar je voor gespaard had en tegen de tijd dat je dood ging, zat je nog steeds op dezelfde stoelen!”” zei ze. Tja, zo wordt iets antiek en ook dat is mooi natuurlijk. Maar spannend is ’t niet.

En met Ikeaspullen kun je je ook nog eens vergissen. Als iets bij nader inzien toch niet zo leuk staat als je eerst dacht dan is er financieel niet direct ’n man overboord. Zoiets spreekt de wispelturige mens van deze tijd wel aan. Het was tóch niet voor de eeuwigheid bedoeld. Niemand hoeft ’t te erven.

Er blijven natuurlijk altijd mensen, die kiezen voor een oerdegelijke dure inrichting van hun huis, naar Italiaanse meubelbeurzen in Milaan gaan voor het allernieuwste ontwerp. Omdat zo’n branche ook moet overleven, helemaal de Italiaanse, is dat maar goed ook. Maar bij ons roepen ze nogal eens hoopvol: “Lang leve Billy!” Mét of zonder deurtjes………

3 reacties op “Billy……

 1. els

  november 15, 2011 at 3:44pm

  Trouwens, een boekenkast van 1.80 hoog, nog wel als pak, hoor, maar toch, die 1.80 kon niet opgevouwen, vervoeren in een Kia Picanto is toch een kunst. Waar of niet? Oma achterin uiteraard. Maar toch….

 2. sandra

  november 17, 2011 at 9:17pm

  Ik ben dol op Ikea, het ging zelfs zover dat we in Beijing naar de Ikea zijn geweest met de taxi. Erg grappig, dezelfde spulletjes, maar dan veel goedkoper. Alleen de bezorgservice werd wat prijzig. (En met een Billy in het vliegtuig is ook niet handig).
  Helaas waren wij er net toen ze heropenden (ja, dat stond wel in de hele stad op de reclameborden, maar ons chinees was niet al te best)dus voor de gehaktballen stond een te lange rij. Dus dat werd weer chinees die dag.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)