Alarm…….!

Vanavond was ik even met de mannen mee naar de Media Markt voor iets technisch, waarvan alleen zij verstand hebben in ons huis. Toen ik door het toegangspoortje liep ging het alarm af en werd ik aangehouden. Nou was ik pas op de heenweg dus dat ik al iets achterover gedrukt zou kunnen hebben was nogal onwaarschijnlijk. De beveiligingsman dacht dan ook dat ik mogelijk “iets” aan mijn kleding had zitten dat de melding veroorzaakte. Mijn jas is nog vrij nieuw en er zitten wat etiketten in dus die werd eerst nagekeken. Ik moest nog eens door het poortje, nu zonder jas, maar dat ging nog steeds af. “Uw schoenen misschien?”, vroeg de man. Maar ik heb al heel wat boodschappen gedaan in allerlei winkels met mijn zeker al ’n jaar oude stiefels aan dus die waren het ook niet. We begrepen het dus niet, maar ik zag er kennelijk verder nogal onschuldig uit dus de man zei, dat hij de kassa wel een seintje zou geven als ik bij de caissière crimineel zou overkomen bij het verlaten van het pand. En dit alles dus onder algemene belangstelling van het aanwezige winkelend publiek, hè. Gezellig, gezellig.

Ineens dacht ik aan mijn nieuwe poloshirtje, dat ik onder m’n trui had zitten. Ik trok ’t een beetje tevoorschijn en inderdaad zat er in de zijnaad een soort dubbel etiket met “spul” erin. Er stond op, dat je het moest verwijderen vóór ingebruikname. Had ik dus niet gedaan. Met een shirt van Armani heb je zoiets natuurlijk nooit, maar ja, dat is mijn merk niet. De beveiliger herkende het etiket meteen als de boosdoener, haalde een schaar en knipte het er uit. Mijn zoon zei: “Nou, jullie weten in ieder geval dat de beveiliging werkt!”. Ik werd bedankt voor de medewerking en we konden weer verder.

Een rare ervaring, hoor, maar natuurlijk wel mooi voor iemand met een weblog…..!

2 reacties op “Alarm…….!

 1. Irene

  december 23, 2011 at 9:30pm

  Dat heb ik nou altijd al eens willen meemaken, en dat je dan als de reine onschuld weer naar buiten mag onder het aanhoren van gestamelde excuses en buigend veiligheidspersoneel. Maar in werkelijkheid is het waarschijnlijk heel vervelend.

 2. Sandra

  december 24, 2011 at 9:53pm

  Het gebeurt mij zeer regelmatig, ik heb blijkbaar 1 of meer kledingstukken waar nog “iets” inzit, maar ik kan het niet vinden, en ik weet ook niet welke kledingstukken.
  Ik heb intussen ook bijna een fobie voor die poortjes ontwikkeld, als ik een winkel inga, of hij niet afgaat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)