Een huwelijksreis van 45 jaar……

Ooit van Waskemeer gehoord? Nou, wij ook niet, hoor. Maar Zondagavond waren we in “De Herberg”, een restaurant in dit Oost-Friese dorpje, dat zo ongeveer tussen Heerenveen en Drachten ligt en dan ’n beetje richting Drente. Daar herdachten mijn zwager en schoonzus, dat ze 45 jaar geleden “ja” tegen elkaar hadden gezegd. Dat zullen ze na die tijd ook nog wel es gedaan hebben, maar dan was het meer op de vraag of er iemand nog koffie wou of zo en niet zo plechtig.

De Herberg is een erg gezellige locatie. Er hing een spreuk aan de muur, die ik naar ik hoop goed onthouden heb, “Gjin kak op dizze plak”. Het betekent in ieder geval dat “poeha” er niet welkom is. Nou, daar heeft deze familie gelukkig geen last van. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Geldt ook in Friesland. De Herberg wordt gerund door één mevrouw, die alles in haar eentje doet. En koken kan ze, zeg! We hebben heerlijk gegeten en ’n heleboel ideetjes opgedaan, want creatief is ze ook nog. En wat is het dan leuk om iedereen van je familie weer bij elkaar te zien! De aanleiding was al leuk natuurlijk, maar als je dan ook nog wat langer van elkaars gezelschap kunt genieten terwijl je allerlei heerlijks naar binnen schuift, is helemaal prachtig. Dat is een leuke combinatie. Ook zijn er plannen om eens ’n familiereünie te houden met kinderen en kleinkinderen erbij. Van wie je uiteraard het bestaan kent, maar die je vaak als peuters en kleuters voor het laatst hebt gezien!

We hebben overnacht in Rottum, bij ons vaste logeeradresje bij zus en zwager en ook dat was weer beregezellig. Daar troffen we trouwens ook ons nichtje Carla en haar vriend, die ik voor het laatst gezien heb toen ze ’n jaar of vier was. Nu moeder van volwassen dochters. Niet dat ze daarnaar uitziet, want hoe ze het doen die jongere vrouwen…? De generaties volgen elkaar op, het is toch een wonderlijk iets, waar ik me over verbaas. Heel normaal natuurlijk, maar toch ook weer heel bijzonder dat dat maar doorgaat. Maar ik ga sparen voor die Friese familiereünie…….!

2 reacties op “Een huwelijksreis van 45 jaar……

 1. Irene

  december 15, 2011 at 9:20pm

  Rottum klinkt als heel ver weg, maar ik hoop dat er nog een is, min of meer op de terugweg naar Apeldoorn?
  Ff off topic: die Belgische bon dat is toch 60 € geworden zoals al op de eerste aankondiging stond.

 2. els

  december 16, 2011 at 1:18am

  Er zijn 3 Rottum’s: Eén in Friesland bij Heerenveen, nog een in Groningen in het Eemsgebied en dan nog een Waddeneiland en dat is een beschermd rijksmonument. Dus wij waren in Friesland in de meest “zuidelijke”. Ik ben trouwens benieuwd naar ónze Belgische bon! (Belgische bonbons vind ik smakelijker)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)