Financiële crisis…….

Er was een meisje van ’n jaar of zeventien vóór mij bij de pinautomaat. Ze stak haar pinpas in het apparaat en verrichtte de benodigde handelingen. Ongezien door mij natuurlijk, want ik keek op afstand alleen maar tegen haar grijsbejaste ruggetje aan.

Een en ander ging kennelijk niet naar wens, want ze zei zachtjes iets onverstaanbaars, wachtte tot haar pas weer tevoorschijn kwam en deed hem er opnieuw in. Nogmaals de procedure volgend wisselde ze een paar maal van standbeen en kroop mompelend zowat in de automaat. De bezwering had evenwel niet geholpen, want er kwam geen geld uit. Ze rukte boos de pinpas uit de gleuf en liep weg, terwijl ze een paar hele lelijke woorden zei, die haar moeder vast niet netjes zou vinden. Hoewel je het natuurlijk nooit weet met die moeders van tegenwoordig.

Nee, dat werd niet stappen vanavond. Ik vond het wel zielig, hoor, maar ja, dan moest ze maar iets gaan doen dat géén geld kost. Ik hoop wel, dat er iets behoorlijks was op de televisie vanavond. Ik weet ’t niet zo, want behalve de sport om half elf hebben wij vanavond “The Groundhog Day” gekeken en dát was natuurlijk ’n leuke film die we zelf hadden ………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)