Afterparty…..

Iedereen doet het al meteen op de eerste januari, nou, ik gewoon op de tweede of de derde of misschien nog wel later: iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar wensen! We gaan d’r maar weer tegenaan met z’n allen. S├ímen, zoals alle politici overal ter wereld zeggen. Dan zeg ik in m’n eentje: we zien wel wat het wordt. Maak er in ieder geval op je eigen plek maar het allerbeste van, dan ben je al een heel eind. Roeien met de riemen die je toebedeeld krijgt. En dan maar hopen dat het niet teveel gaat stormen.

Vandaag was het trouwens echt zo’n dag om de kerstboom en aanverwante spullen maar weer op te ruimen. Dat is namelijk minstens net zo’n karwei als om het spul te installeren. Ik was er vanmorgen eigenlijk helemaal nog niet zo zeker van of ik dat vandaag al wilde doen. Maar toen ik zag dat de zon scheen en mijn overbuurvrouw heel ijverig de ramen al aan het lappen was, toen sloeg het ‘defeestdagenzijnvoorbijvirus’ toch in alle hevigheid toe. En ja, het is weer hartstikke kaal, maar gelukkig houden die gezellige rode poinsettia’s de stemming er nog een beetje in en ’n kaarsje aansteken als het donker wordt mag ook nog wel es helpen tegen de overgangsverschijnselen.

Het is best rustig in de buurt. Ik denk dat er, nu de kinderen nog een week vrij zijn, veel mensen nog even weg zijn. Maar dat geknal van de puberjochies is gelukkig ook weer voorbij. Het leek soms wel oorlog, man. De rotjes zijn kennelijk weer op. Alle honden, katten, bejaarden en moeders met kleine kindjes weer blij.En de schades van het afgelopen weekend zijn weer bij mekaar opgeteld, iedereen heeft er zijn zegje weer over gedaan en commentaar geleverd in de media. De gewonden zijn verbonden en gerepareerd voor zover dat kon en de al dan niet aangestoken branden zijn weer geblust. Er is weer een heel jaar om nieuwe te stichten. Maar dat is een grapje, hoor……..!

2 reacties op “Afterparty…..

 1. Irene

  januari 3, 2012 at 10:04pm

  Gek eigenlijk, dat brand ‘gesticht’ wordt. Een gezin stichten, ja, en een fonds, maar een brand? Net of het iets positiefs is. Nooit eerder over nagedacht.
  (hier is het kerstboompje ook al onttakeld)

 2. els

  januari 5, 2012 at 12:57pm

  Ja, en dan kun je nog ‘stichtelijk’ zijn ook. Veel mensen hebben daar op zondag last van. Wat een veelzijdig woord eigenlijk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)