De ratelaar…….

Je hebt ‘gastsprekers’, maar sommige webloggers hebben ook ‘gastschrijvers’. Zo heeft Jan de Vries van Stroomopwaarts regelmatig een bijdrage van Ab Klaassens, die vertelt over de straat waarin hij is opgegroeid. Wat hij vertelt komt mij allemaal zeer bekend voor dus ik vermoed dat we weinig in leeftijd schelen. Bovendien klinken zijn verhalen Amsterdams dus ook die herken ik qua locatie.

Hij heeft het deze keer ook over de vuilnisman, die door middel van een ratel de komst van de vuilniswagen aankondigde. En nou had ik graag gewild, dat dat nóg zo was, want we zijn gisteravond faliekant vergeten om de container buiten te zetten deze week. We hadden gisteravond bezoek en hadden we die nou maar via de achterdeur uitgelaten, dan hadden we de bakken wel langs de stoep zien staan, maar dat was niet zo.

Dus we hebben ’n volle bak. Leuk als je artiest bent, maar er is weinig artistieks aan een vuilcontainer. Er kan nog wel wat in, hoor, zo rampzalig is het niet, maar veertien dagen tot de volgende ophaaldag is natuurlijk best lang. Die ratel hadden ze dus nooit moeten afschaffen en dan liefst voor ’n avond vantevoren…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)