Kookpunt…….

Nou zie ik bij Irene van Anderzijds dat ze digitaal kookt. Met haar laptop op ’t aanrecht. Dat ziet er gelikt uit. Ik kan niet anders zeggen. En zo efficiënt ook! Niks mis mee. Maar, weet je, ik heb een hele plank met kookboeken en dat ziet er eigenlijk ook best leuk uit. Vind ik dan.

Nee, het bespaart bepaald geen ruimte en wie straks die boeken erven moet heeft er ’n hele sjouw aan, maar dat is mijn probleem dan natuurlijk niet. Ze zijn ook al oud, hoor, die kookboeken. Sommige dan, want er zijn ook wel exemplaren bij van recentere datum die ik cadeau gekregen heb bij een keukenattribuut of zo. Ik heb wel eens een cursusje gevolgd zo hier of daar en de bijbehorende boeken daarvan staan er ook bij. Maar ik vind wel mooi dat ik ze heb. Ik kijk wel eens iets na en ja, dat had ik op de computer kunnen doen, maar dat komt er dan weer niet van.

Ik weet nog, dat mijn moeder in de oorlog, toen er echt niks was, soms in haar kookboek zat te kijken wat ze klaar zou maken als alles er wél weer was. Waarom ze dat deed weet ik ook niet, want zo’n ‘kookster’ was ze eigenlijk niet. Ik denk, dat ze honger had of zo of er zo de moed ’n beetje in hield.

Ik heb nog een Margriet-kookboek, waarin je bij bepaalde bladzijden duidelijk de sporen kunt zien van mijn bakactiviteiten. Want die vond ik altijd het leukste om te doen. Echt culinaire hoogstandjes waren er van mij niet te verwachten. Ik had het toen ook druk met huis en werk, denk ik.

En nú kan mijn zoon zo lekker koken en die vindt het erg leuk om te doen ook. Hij print zijn recepten vaak uit, ook als boodschappenlijst. Dat is een mooie tussenweg van digitaal naar analoog, want ik bewaar ze dan. In één van mijn kookboeken…….

5 reacties op “Kookpunt…….

 1. Jan

  februari 2, 2012 at 2:48pm

  Ik heb ook veel boeken en soms kook ik digitaal. Vult elkaar mooi aan.

 2. Irene

  februari 4, 2012 at 10:45pm

  Ik kook ook maar af en toe digitaal hoor. Mijn beste kookboek is de dikke ordner (klein formaat) met recepten die ik uit de Allerhande en de Libelle heb geknipt. Zo’n papiertje hang ik dan op het prikbord in de keuken als ik bezig ben maar dat gaat nu eenmaal niet met online recepten. Het handige van zo’n losbladig boek is dat je een recept als het na een keer proberen niks blijkt te zijn gewoon in het oud papier kunt gooien. Ik heb ook nog een rijtje kookboeken staan maar daar zou ik dan weer niet zo gauw een bladzijde uitscheuren als het resultaat me niet aanstond. 😉

 3. els

  februari 5, 2012 at 2:20am

  Oh, gelukkig! Recepten verzamelen, zoals de eenvoudige kookmensen, zoals ik, nog steeds doen met knippen en plakken, doe je dus ook nog. En bladzijden uit welk boek dan ook scheuren is natuurlijk ook niet minder dan een doodzonde!;-)

 4. karin

  februari 5, 2012 at 9:30pm

  Ik wil je margrietkookboek wel erven over een héél lange tijd. En ook ik knip en plak recepten in een schrift. ’t Zit in de genen, denk ik.

 5. els

  februari 6, 2012 at 2:45pm

  @Karin: Hoef ik niet notarieel vast te laten leggen, toch? Ik zie je zus niet met receptjes plakkend in een schrift in de weer, dus mag je dat boek vast wel hebben.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)