Zuurbal……

Er zijn maar weinig mensen, die ik echt vervelend vind, maar Maxim Hartman is er zo een. Wát een zure man is dat, zeg! Misschien ken ik ‘m niet goed genoeg, ik heb ook nog nooit iets van hem gezien, dus wellicht is ie best wel aardig, maar zo komt hij bij mij in ieder geval niet over. Wij luisterden vanmiddag naar Lunch-Radio, een dagelijkse uitzending van de NCRV. Dat is een leuk programma terwijl je onderwijl je boterhammetje eet.

Eerst is er een gesprek over een of meer actuele onderwerpen en daarna een nieuwsquizz, eveneens over het actuele nieuws van de laatste dagen. De kandidaten komen uit het hele land en per week is er dan een winnaar, die een geldbedrag wint, geloof ik.

Dat gesprek vindt plaats met twee gasten, vaak journalisten, want die hebben altijd een mening, meestal tenminste. Nou, vandaag waren dat Chazia Mourali en Maxim Hartman. Ze werden aangekondigd als programmamakers dus dat zullen ze dan wel zijn. Ze bespraken de uitzending over Koot en Bie van gisteravond. Hartman vond om te beginnen dat de maker van het programma, Coen Verbraak, een beetje teveel de hemel in werd geprezen, want het was hem allemaal erg tegengevallen. Ze hadden gewoon stukken moeten herhalen, dat was veel leuker geweest. Nu was het een doodgewone documentaire geworden.

Nou én? Ik vond het juist gewéldig, dat je kon meemaken hoe dingen tot stand kwamen! Met zulke simpele middelen, veel mínder middelen ook. Dat ze grimeur Arjen v.d.Grijn lieten zien, zonder wie ze hun types wel hadden kunnen vergeten. De camaraman, die soms zó om ze moest lachen, dat het over moest omdat de camera teveel schudde. Dat is toch énig! Maar ondertussen stonden de meeste opnamen er in één, twee keer op, zo professioneel ging het allemaal. Zo zal Maxim Hartman niet meer kunnen werken. Die heeft vast meer toeters en bellen nodig.

Chazia probeerde het nog wel een beetje af te zwakken, al die kritiek, maar ze hakkelt en giebelt me teveel. Maar vanmiddag ging ze met haar dochter sleeën in het Vondelpark, vertelde ze en dat was héérlijk. De quizz-kandidaat deed het trouwens fantastisch! Slechts twee van de vragen moeten passen en verder alles goed. Die gaat wel winnen, deze week. Hij was werkloos, dus dat gun ik hem van harte……..

1 reactie op “Zuurbal……

  1. Jan

    februari 9, 2012 at 4:50pm

    De meeste programmamakers van dit kaliber zijn geen journalisten

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)