Sluis…..

Op onverklaarbare wijze is er een sluis open gegaan (of gezet, dat weten ze niet!), zodat er op het Apeldoorns Kanaal over vrijwel de hele lengte niet meer geschaatst kan worden. De hele ijsvloer is enkele tientallen centimeters gezakt. Overal staan borden, dat het levensgevaarlijk is om het toch te doen. Er waren voor vandaag schaatswedstrijden uitgezet, iedereen druk mee geweest en dat kan allemaal niet doorgaan. Op z’n Hollands gezegd: zeer lullig. Geen ander woord voor. Of misschien wel, maar dat weet ik even zo gauw niet.

Wat ook heel vervelend is, is dat veel Apeldoornse vijvers verbonden zijn met het Kanaal en dat het ook daar gevaarlijk is. En wat is er nou leuker, vooral voor kinderen, om vlak bij je huis, misschien wel voor je deur, lekker te kunnen schaatsen? Als het een vandalistische actie is, dan zou ik graag zien, dat ze de daders te pakken krijgen om ze, wanneer het Apeldoorns Kanaal ontdooid is, de afstand die anders geschaatst zou zijn te laten zwemmen. En dan niks warme chocolademelk, nee, in je zwembroek naar huis.

Of het is een technisch mankement , wat ik me haast niet kan voorstellen, omdat in de krant stond, dat de sluis verankerd is met vier grote hangsloten die nu verdwenen zijn. Gewoon wèg, foetsjie! Een boze sluiswachter, die door de bezuinigingen zijn baan is kwijtgeraakt? Volgens mij zijn dat vrijwilligers en sluiswachters zijn trouwens niet zo.

Wie er ook verdwenen zijn in Apeldoorn zijn vier wethouders. Vanwege die grondperikelen. We worden steeds bestuurlozer hier. De burgemeester is ook al een vervangende. Nou ja, kunnen ze nog even gaan schaatsen met z’n allen, voordat de dooi invalt. Nee, het Apeldoorns Kanaal zou ik ze niet aanraden. Daar zijn al mensen door het ijs gezakt vanwege perikelen……..

2 reacties op “Sluis…..

  1. fien

    februari 11, 2012 at 6:50pm

    Ja, die grondperikelen. Het is niet alleen kommer en kwel in Apeldoorn. Ook hier in Zevenaar gaat een hele woonwijk niet door. Maar de grond is wel aangekocht.
    Zitten een aantal boeren goed mee.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)