Weer ’n sterveling……

In de krant stond dat Herman Broekhuizen is overleden. Negenentachtig jaar oud en dan zeggen ze bij ons thuis dat ie niet in de wieg gestikt is. Ja, een beetje cru misschien, maar zo gaat dat bij ons. Nou moet je wel van een bepaalde leeftijd zijn om überhaupt te weten wie dat is. Of wás, liever gezegd.

Ik herinner me Herman nog uit zijn actieve leven. Hij deed zo’n 30 jaar lang “Kleutertje luister” samen met Lily Petersen. Steeds maar weer voor nieuwe kleutertjes natuurlijk. En hij leidde Avro’s Kinderkoor. Hij richtte “Minjon” op, een programma met pubers als programmamakers. Dat is mettertijd weer ter ziele gegaan, toen de tijd en de bezigheden van die pubers veranderden. Maar er zijn ook verschillende “echte” omroepmensen uit voortgekomen. Herman was een man met visie.

Ik had vroeger een boek met liedjes, die gezongen werden door dat Avro-kinderkoor. Er stond een pianobegeleiding bij en die kon ik nog spelen ook. Dat boek had ik gekregen van mijn tante, die secretaresse was bij de Avro. Zo heeft een ieder zijn relaties.

Herman Broekhuizen maakte ook kinderliedjes, die je rustig evergreens kunt noemen. “Opa Bakkebaard”, “Helicopter” en niet te vergeten “Elsjefiederelsje”! Je wilt niet weten hóe vaak ik “mijn klompjes bij het vuur” heb moeten zetten voor iemand…….

1 reactie op “Weer ’n sterveling……

  1. Irene

    maart 28, 2012 at 11:22pm

    Ik heb altijd gedacht dat dat een heel oud liedje was, uit de zeventiende eeuw of zo, toen de mensen nog zo arm waren dat pannenkoekenmeel te duur was. Blijkt het van mijn generatie te zijn. Wie is er nu ouderwets?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)