Rook…..

Toen we zaterdagmiddag de boodschappen deden voor dit lange weekend, waren we ’t helemaal eens met onze buurvrouw die zei: “Het leek wel of ze de spullen voor niks weggaven bij de C1000. Zó druk was het!” Dus crisis? Laat me niet lachen!

In de krant stond vanmorgen dat we binnenkort “witte rook” kunnen verwachten uit het Catshuis. Die uitdrukking doet vermoeden dat men zich daar op één lijn denkt te kunnen stellen met hoe ze in het Vaticaan de beslissingen nemen. Nogal hoogmoedig. Wij hebben alleen maar ’n hoogblonde. Maar wel een die zich de paus voelt. Nou ja, binnenkort horen we en dat mag ook wel es na zes weken, wat ze al die tijd hebben uitgespookt. En of het met kerst drukker zal zijn bij de Voedselbank dan bij de super.

Maar wij hadden, ondanks het trieste weer, een gezellig paasweekend. Bijna alle kinderen en kleinkinderen weer gezien. Het spul van onze oudste dochter was een weekendje naar Duitsland, maar dankzij de perfecte communicatie alom aanwezig wisten we dat die club het ook prima naar hun zin had. Vandaag moest alles weer naar school en werk en hoefde ik alleen maar te wennen aan het feit dat het geen máándag was, maar dinsdag.

Er wordt trouwens gepraat over de afschaffing van die tweede dag na Pasen, Pinksteren en Kerstmis. Beter voor de economie, zeggen ze. Als je hoort wat er allemaal weer op stap is geweest naar de winkels, die wél open waren, zou je dat niet zeggen. Die economie loopt wel. Nou, over zo’n besluit moet toch ook weer witte rook komen, dus dat duurt nog wel even. Ondertussen is de Heer weer waarlijk opgestaan en de passie voorbij. Nu die andere heren nog. Opgestápt zou ook kunnen…….

2 reacties op “Rook…..

  1. Cor

    april 15, 2012 at 5:25pm

    Een hoogblonde paus, dat lijkt me wel wat. Een vrouwtje dan he 😉

  2. els

    april 16, 2012 at 11:51am

    @Cor: Ha, ha!Jij wilt de emancipatie wel ver doorvoeren, zeg….. Daar zijn ze in het Vaticaan vast nog niet aan toe, hoor! Geduld dus!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)