Vriendendienst…….

In de Consumentengids las ik over een plakkertje, dat Amerikaanse onderzoekers hebben ontwikkeld en dat, erop geplakt, je vertelt of een stukje fruit rijp genoeg is om het te consumeren. Dan moet je wel je smartphone d’r bij houden, bij dat etiketje. Als je ‘m ergens anders op richt, vlees of brood bijvoorbeeld, waarschuwt dat plakding je voor bederf. Je kunt ook gewoon je neus, ogen of handen gebruiken natuurlijk, maar ach, het is grappig verzonnen.

Het verhaal deed me wel denken aan het systeempje dat mijn echtgenoot al tijden gebruikt. Ook iets met plakkertjes. Hij heeft een apparaatje waarmee hij die mini-etiketjes kan ‘inspreken’. Dus cd’s, dvd’s, polissen, garantiebewijzen, handleidingen, maar ook flessen wijn en andere spiritualiën kan hij op die manier ‘merken’.

Hij ‘leest’ wat hij ingesproken heeft terug met zijn zogeheten “PenFriend”, die hij dan boven het plakkertje houdt, zodat hij zichzelf kan horen vertellen wat er te weten valt. Behalve dat je er wel weer wat anders overheen kunt opnemen, is hergebruik van die etiketjes ook nodig doordat zo’n fles natuurlijk leeg raakt…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)