Superactie…….!

Wow! Actie bij onze buurtsuper! Vijfenzeventig jonge vakkenvullers en caissières, allemaal tussen de vijftien en de twintig jaar, zijn in samenwerking met de FNV, in opstand gekomen tegen met name de winkelmanager van de C1000, die ze afbekt en intimideert. De eigenaar van de zaak, die een petitie is aangeboden, zegt verrast te zijn en ook geschrokken van dit initiatief. Als het allemaal waar is (en waarom zou het dat niet zijn?) is een en ander natuurlijk niet in de haak. Hij zegt dan ook in de krant, dat hij alles “open en eerlijk” zal bekijken. Het hoofdkantoor van de C1000 neemt de zaak ook hoog op, want zo’n akkefietje als dit is natuurlijk niet best voor de naam.

Ach, en als je soms die kleine knulletjes hun best ziet doen alle blikken soep netjes op een rij in de schappen te zetten dan vind ik dat best aandoenlijk. Ik maak dan ook altijd mijn excuus, hoor, als ik iets wat zij nét hebben neergezet er weer uit pak. Want zo krijg je natuurlijk nooit iets netjes op een rijtje. En dan komt die winkelmanager langs……brrrr! Nou ja, áctie dus, want er schijnt ook flink onderbetaald te worden onder het motto: “voor jou drie anderen” als je er naar informeert.

Ze hebben de winkel net verbouwd tot een megaruimte, die tot tien uur ’s avonds open is. Ja, de nieuwe tijd, net wat u zegt. Maar dat moet allemaal wel uit de lengte of uit de breedte. Als de eigenaar zo geschrokken is moet ie maar meteen ook tot actie overgaan en er voor zorgen dat de deelname aan de actie door de jongelui geen gevolgen heeft i.v.m. ontslag. Dat is wel beloofd aan de FNV. Hij is zelf een man die ook achter de kassa kruipt als het druk is.

De mevrouw van de FNV zei, dat de medewerkers met hun actie een voorbeeld zijn voor de supermarktbranche. Ze hadden een spandoek waarop te lezen was, dat “ze het helemaal hadden gehad met de fratsen” en een Tshirt waarop stond”dat kan C1000x beter”. Als trouwe klant, we komen er al 25 jaar, ook toen de vader van de huidige eigenaar nog een bescheiden winkel had, sta ik helemaal achter ze. Onder het motto “loon naar werken”………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)