Aan de bak……

We beleven niet zoveel spectaculairs op ’t ogenblik. Eigenlijk is dat nooit zo, maar ach, dan maak je dat er maar van. Maar die relatieve rust heeft wel ’n beetje invloed op mijn blogactiviteit. D’r komt niet zoveel uit. Dat heb ik nou eenmaal: als er niks te melden valt, dan doe ik dat ook niet. Hoe je zo’n toestand noemen moet weet ik ook niet. We lezen de krant en van die bezigheid word je ook niet bepaald blij. En het kijken van het journaal heeft eigenlijk hetzelfde effect.

Want je kunt toch niet zeggen dat dat gedoe om een lijsttrekkerschap nou zo opwekkend is. Het leidt wel af van de bezuinigingen en misschien is dat de bedoeling wel. Hebben ze Dibi ingehuurd om al die reuring te maken. Bij het CDA zijn ze er dan wel uit, maar daar hoor je weer mensen zeggen, dat het natuurlijk geen vrouw had mogen worden. Stel je voor, zeg.

Wij volgen ook altijd het Gelders Nieuws, omdat we daar nou eenmaal wonen. Ik verbaas me wel eens over het soort onderwerpen dat daar het nieuws haalt, maar dat is juist het aardige van zo’n regiozender. Vind ik dan. En er blijven nog genoeg moorden en overvallen over, hoor. We blazen ons partijtje hier heus wel mee. Dat je dat niet denkt.

Maar gisteren heb ik de bloembakken aan de zijkant van het huis weer in orde gemaakt en de mannen hebben ze even voor me opgehangen en de eerste complimenten van voorbijgangers in ontvangst genomen. En dat is natuurlijk leuk. Toen we de planten bij Intratuin gingen halen leek het er trouwens wel of ze de boel gratis weggaven, zo druk was het er. We hadden het laatste winkelwagentje, kun je nagaan.

Er gingen niet alleen maar petunia’s langs de kassa, maar hele struiken en bomen, iedereen had er zin in met dat mooie weer. En dan wij met onze 30 geraniums voor de zes bakken. Maar het ziet er weer gezellig uit en dat is de bedoeling. Daar bezuinigen we maar niet op. Op de gezelligheid. “Een bloemetje hoort erbij”, zei minister Klompé destijds al, toen ze de bijstandswet invoerde………

2 reacties op “Aan de bak……

  1. Cor

    mei 27, 2012 at 11:35pm

    “Maar die relatieve rust heeft wel ’n beetje invloed op mijn blogactiviteit. D’r komt niet zoveel uit. Dat heb ik nou eenmaal: als er niks te melden valt, dan doe ik dat ook niet. Hoe je zo’n toestand noemen moet weet ik ook niet.”
    Zo’n toestand noemen ze komkommertijd. Voor de meeste media betekent het, dat als je niets te melden hebt, je toch iets meldt. Over komkommers, of over begonia’s. Als het maar vult 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)