Over en uit……

Onze zoon heeft vanmorgen de oranje vlaggetjes er af gehaald, want ‘schade, alles ist vorbei’. Het is misschien gek, maar ik vind het helemaal geen schade. En dan heb ik het natuurlijk niet over de oranjegekleurde schade die de economie heeft opgelopen, maar die gok heeft men zelf genomen. Zou je je daartegen eigenlijk kunnen verzekeren als bedrijf?

Mijn dochters, die hun huis aardig hadden getooid met oranje spullen, hebben alles in zakken en dozen naar zolder gebracht. ‘Tot over twee jaar’, twitterde er een. De optimist. Die grafstemming op tv mag wel snel verdwijnen. Er zijn wel ergere dingen om over te treuren. Vind ik dan.

En dan moeten ze Johan Derksen maar bondscoach maken, want die weet als enige hoe het allemaal precies gekomen is, de betweter. Gôh, wat begin ik een hekel te krijgen aan die man, zeg! Nou ja, gelukkig hoeven we niet meer naar ‘m te kijken, want ‘om aan te gluren’, zoals ze dat in voetbaljargon zeggen, was ie toch al niet.

Natuurlijk zijn er gedurende het toernooi best nog wel een paar goeie wedstrijden om te volgen. Gewoon omdat er leuk gespeeld wordt. Maar in Nederland staat het hele volk weer in de basis en daar hebben we geen bondscoach voor nodig. Mooi zo……….

4 reacties op “Over en uit……

 1. Jenni

  juni 18, 2012 at 8:56pm

  Je hebt het nog lang vol gehouden om géén hekel aan Johan Derksen te krijgen…. Ik kan ‘m niet luchten of zien 😉

 2. Cor

  juni 20, 2012 at 12:06am

  En wat dachten jullie van Jan Mulder? Da’s ook al zo’n “beroepszeiker”.
  Ik zat me af te vragen: zouden die thuis ook zo zijn? Of zou het een act zijn?

 3. els

  juni 20, 2012 at 12:25pm

  Nou, Derksen is aan z’n derde huwelijk bezig (eerlijkheidshalve: er is één vrouw overleden) en Jan Mulder is al z’n hele huwelijksleven met dezelfde, dus die heeft gewoon ’n tactische vrouw. Ik ben ondertussen blij met het karakter van mijn kloris. Heel tactisch, die man.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)